Ga direct naar inhoud
Nieuws

Helpende handjes gezocht tijdens natuurwerkdag Zwaakse Weel

20 oktober 2021 | Paul Begijn

Natuur- en landschapsbeheer is niet mogelijk zonder de inzet van heel veel vrijwilligers. Tijdens de Natuurwerkdag op vrijdag 5 en zaterdag 6 november staat het groene vrijwilligerswerk daarom in de spotlight. Natuurmonumenten is partner van de natuurwerkdag en zoekt nog helpende handjes voor de locatie Zwaakse Weel in Zuid-Beveland.

natuurwerkdag

In heel het land bieden groene organisaties en particulieren gelegenheid om de handen uit de mouwen te steken en mee te helpen met wilgen knotten, poelen opschonen, hei opschonen of bomen planten. Op zo’n 500 locaties. Ook Natuurmonumenten doet mee met 2 Zeeuwse locaties: de Zwaakse Weel (Kwadendamme) en het Slotbos Haamstede (Burg-Haamstede). In het Slotbos Haamstede komt scoutinggroepen van Bruinisse, Burgh-Haamstede en Zierikzee flink de handen uit de mouwen steken.

Insectenhotel opknappen

De locatie bij de Zwaakse Weel is voor iedereen die een ochtendje wil meehelpen met natuur- en landschapsbeheer. De klussen rond het infopunt Zwaakse Weel: wilgen knotten, poel opschonen en het grote insectenhotel opknappen. Voorkennis is niet nodig, de boswachter legt het graag uit.

Meedoen en aanmelden

Kom je een dagje in de natuur meewerken? Kijk op www.natuurwerkdag.nl en meld je aan. En vraag vooral je buurvrouw of neefje mee en laat ze kennismaken met natuur- en landschapsbeheer! Leuk, stoer en nuttig!

Paul Begijn
Paul Begijn