Ga direct naar inhoud
Nieuws

Van watertor tot kruidenthee: op tipikamp in de Zwaakse Weel

31 augustus 2021

Terwijl de ouders even tijd voor zichzelf hadden, beleefden hun kinderen afgelopen vrijdag een dag vol avontuur in de Zwaakse Weel. Tussen de appelbomen bouwden zij een compleet tipikamp met stokken, touwen en doeken. Zelfs de PZC kwam langs om daar een mooie krantenfoto van te maken. En de lunch smaakt in zo’n tipitent natuurlijk nét iets lekkerder dan aan de keukentafel …

OERRR Tipikamp

Op ontdekkingstocht

Lang stilzitten in je tipi was er niet bij, want er is genoeg te beleven in het Zwaakse Weel. Waterdiertjes vangen bijvoorbeeld. Het is elke keer spannend wat er in je schepnetje zit. De vangst was goed vandaag, want er zat zelfs een dikke watertor bij. Die logeerde even in het aquarium, zodat je hem goed kon bekijken. En dat extra lange “kikkervisje” blijkt dus een salamanderlarve te zijn: de kaart met uitleg bekeken de jonge waterbiologen goed. 

Op het blotevoetenpad was het helemaal afhankelijk van je ‘kindergids’ of je in de modder belandde of op de schelpjes. Met zo’n blinddoek om voel je het verschil extra goed. Bij het insectenhotel ontdekten de kinderen wat een metselwesp doet om de eieren te beschermen tegen bijvoorbeeld het puttertje.  

Je eigen kruidenthee maken

Salie, munt, citroenmelisse … heel wat kruiden uit de kruidentuin belandden in je bekertje verse kruidenthee. En als je dan tussen de libellen, bijtjes en vlinders aan het plukken bent, probeer je of het colakruid echt naar cola ruikt … Jazeker: mmm … of jakkie (voor de kinderen die niet van cola houden). Daarna mocht iedereen marshmallows roosteren en was het kamperen compleet. De blonde buizerd kwam even overvliegen om het tafereeltje van bovenaf te bekijken. 

En dan nog even dwars door het konijnhol, je kaartje zoeken en de vragen beantwoorden van de boswachter. Dat konijnen hun eigen keutels opeten, daar hadden sommigen wel iets over gehoord, maar dat ze 40 kilometer per uur kunnen rennen… Dankzij de boeiende verhalen van de boswachters kregen de kinderen een echte OERRR beleving. 

Word je ook kind van OERRR? Meld je hier aan!