Natuurmonumenten maakt zich grote zorgen over plannen van defensie voor een oefenterrein in het Zwanenwater en vindt het ondenkbaar dat hier oefeningen gaan plaatsvinden.
Jaarlijks maaien we de duingraslanden in het Zwanenwater. Zo zorgen we ervoor dat gras bloemrijk blijft. Waarom is dat zo belangrijk? Je leest het in dit artikel.
Ben je ook zo’n natuurliefhebber en geniet je van alles dat groeit en bloeit? Wil je je passie graag overbrengen op anderen? Word dan natuurambassadeur!
Natuurmonumenten heeft bij de provincie Noord Holland, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit gevraagd om snel in actie te komen nu blijkt dat het bestrijdingsmiddel Dinoterb in natuurgebied het Zwanenwater is aangetroffen.
Natuurmonumenten is geschrokken van de aanwezigheid van het verboden en gevaarlijke bestrijdingsmiddel Dinoterb in natuurgebied het Zwanenwater bij Callantsoog. Dit blijkt uit onderzoek dat Mobilisation for the Environment (MOB) heeft laten uitvoeren.
De vele regen van de afgelopen dagen, weken en maanden heeft er voor gezorgd dat een groot deel van de wandelpaden flink onder water staan. Sommige paden staan zodanig onderwater dat zelfs laarzen niet meer helpen om de voeten droog te houden.
Door de vele regen van de afgelopen maanden is het heel erg nat in het Zwanenwater. De paden staan op veel plekken onder water. Laarzen worden aanbevolen, want het water staat zo hoog op sommige paden dat hoge waterdichte schoenen zelfs te kort schieten. Hoe komt het dat het water zo hoog staat?
Een excursie voor mensen met een fysieke en visuele beperking vormde het startschot voor de doneeractie 'hou het Zwanenwater toegankelijk voor iedereen'. Waar vragen we die donaties voor? Dat lees je in dit artikel.
Het Zwanenwater kent een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Maar die soortenrijkdom kwam en blijft er niet vanzelf en is niet vanzelfsprekend. Daarvoor wordt veel werk verzet. En we zijn nog lang niet klaar... Bekijk de video daarover.