Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ruimte voor de zandhagedis

05 november 2018 | Marcel Haas

Natuurmonumenten gaat in het Zwanenwater een uitgestrekt heideveld van 15 hectare groot open maken. Zo krijgt de zandhagedis straks weer ruimte haar eitjes te leggen.

Zandhagedis

Natuurgebied Het Zwanenwater, verscholen in de duinen bij Callantsoog, is 600 hectare groot en bestaat uit duinen, moeras, bos, open water, hooiland en heide. Het zuidelijk gedeelte is natuurreservaat en alleen toegankelijk via excursies. Ter hoogte van Camping De Lepelaar ligt een uitgestrekt heideveld van 15 hectare groot dat dreigt dicht te groeien. Natuurmonumenten gaat de begroeiing verwijderen zodat er open plekken ontstaan waar de zandhagedis haar eitjes weer kan leggen.

Aannemer Vermaire uit Breezand start maandag 5 november met de werkzaamheden. Aan- en afvoer van materieel gaat via strandslag Sint Maartenszee. De verwachting is dat de klus half januari 2019 gereed is. Tot de werkzaamheden zijn afgerond, kan er sprake zijn van enige overlast van trekkers die over het pad rijden.

Komt dat zien:
Op zaterdag 10 november geeft boswachter Marcel Haas een toelichting op het werk. Bent u geïnteresseerd in de werkzaamheden? Marcel Haas wacht belangstellenden op 10 november om 13.00 uur op bij de ingang van strandslag Sint Maartenszee. Van hieruit wandelen we naar de werklocatie en geeft boswachter Marcel een toelichting op het werk. Aanmelden is niet nodig.

 

 

Marcel Haas
Marcel Haas