Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vijftig procent jubileumkorting op excursies in ‘jarig’ Zwanenwater

24 maart 2023 | Mariska van der Leij

Wil je het de unieke natuur van het Zwanenwater op een bijzondere manier beleven? Meer zien, horen en te weten komen? Ga dan mee met de boswachter op een van de wandelexcursies. Tijdens deze excursies kom je op plekken waar je als gewone bezoekers niet mag komen. Dit jaar loont het extra om lid te worden van Natuurmonumenten voordat je een excursie boekt, want leden krijgen 50% jubileumkorting.

korting op excursies

Natuur van wereld klasse

Aan de zuidkant van Callantsoog ligt het Zwanenwater, een natuurgebied van wereldklasse. Dit gebied wordt al 50 jaar beschermd en beheerd door Natuurmonumenten. In die 50 jaar is het getransformeerd van een verruigd jagersdomein tot een natuurparel met internationale status. Dankzij een halve eeuw natuurbescherming en -beheer vormen de duinen, heide, graslanden, moerassen, bosjes en duinmeren een leefgebied met een grote verscheidenheid aan planten en dieren; zoals de zandhagedis, blauwborst, baardman, 12 soorten orchideeën, parnassia, dop- en struikheide, duinparelmoervlinder en heidelibel.

Unieke natuur beleven

Wil je het deze unieke natuur op een bijzondere manier beleven? Meer zien, horen en te weten komen over planten en dieren die hier leven? Ga dan mee op een van de wandelexcursies over vogels, bloemen, vlinders, (bloeiende) planten. Of doe mee aan de fotografiewandeling en schilderworkshop. Ook zijn er heidewandelingen en wandelingen bij volle maan. En luister naar de verhalen over hoe de natuur in het Zwanenwater samen hangt met de geschiedenis van het Zwanenwater; het ontstaan van het gebied en het gebruik en beheer door de verschillende eigenaren. Tijdens deze excursies met de boswachter kom je op plekken waar je als gewone bezoekers niet mag komen.

Na afloop van de excursie heb je de gelegenheid om de fototentoonstelling ‘50 jaar topnatuur Zwanenwater’ te bekijken in de zwarte schuur op de parkeerplaats van het Zwanenwater.

Jubileumkorting

Wie jarig is trakteert en daarom trakteert Natuurmonumenten het hele jubileumjaar haar leden op een toepasselijke korting van 50% op de tickets van de excursies. Het loont dus dit jaar extra om lid te worden van Natuurmonumenten.

Meer informatie over de excursies vind je hier.

Mariska van der Leij