Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wandelroute Zwanenwater nu toegankelijk voor iedereen

01 oktober 2018 | Natuurmonumenten

In het Zwanenwater is de wandelroute langs het Eerste Water nu ook goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers dankzij vernieuwde paden en aangepaste voorzieningen.

Zwanenwater toegankelijk

Mensen met een beperking kunnen nu ook genieten van het golvende duinlandschap en de vele vogels in het Zwanenwater. De geel gemarkeerde wandelroute langs het Zwarte Water is voorzien van een stevig, half verhard schelpenpad waar je met je rolstoel makkelijk overheen kunt. Er is ook een vogelkijkscherm voor iedereen toegankelijk. 

Bekijk hier de wandelroute

Enith de Putter vertelt over haar ronde door het Zwanenwater:

Wandelen door het Zwanenwater

Natuur voor iedereen

Samen met mensen met een beperking maakt Natuurmonumenten de natuur beter toegankelijk voor iedereen. In dit project worden in meer dan 40 natuurgebieden de paden aangepast, zoals in het Zwanenwater. Denk aan paden, bruggen, vogelkijkhutten en parkeerplaatsen, maar ook bankjes zodat er rolstoelen er naast kunnen staan.

Kom ook genieten van de herfst

Op plekken in het hele land zijn er mensen nog aan het werk om routes aan te passen. Een paar toegankelijke routes zijn al feestelijk geopend. Bekijk hier een overzicht van routes die toegankelijk zijn gemaakt. Nieuwe routes worden toegevoegd zodra deze klaar zijn.

Natuur voor iedereen

Voor ruim 4 miljoen Nederlanders is het bezoeken van natuurgebieden een lastige opgave. Zandpaden, klaphekjes of gebrekkige parkeerplaats vormen soms onneembare hindernissen, bijvoorbeeld door gebruik van een rollator, rolstoel of kinderwagen. Met het project ‘Natuur voor iedereen’ wil Natuurmonumenten samen met Kenniscentrum Groen & Handicap, Speeltuinbende, NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) en HandicapNL de natuur toegankelijker maken voor mensen met een beperking. Dit project wordt mogelijk gemaakt door deelnemers van de Nationale Postcode Loterij.

Meer lezen over dit project.

 

Natuur voor iedereen
Natuurmonumenten