Project

Natuur voor iedereen

nieuws

Aan de slag voor een toegankelijke natuur

Fotograaf: Andries de la Lande CremerBron: Natuurmonumenten

Voor 4 miljoen Nederlanders is het lastig om van de natuur te genieten. Samen met mensen met een beperking zijn onze boswachters aan de slag om de natuur toegankelijker te maken. Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten vertelt bij RTL Live waarom hij dit project zo belangrijk vindt en hoeveel er al is bereikt. Kijk via de link het interview terug.

Link: Marc van den Tweel over toegankelijke natuur. 

Natuur voor iedereen in uitvoering

Op dit moment zijn we in zo'n 25 gebieden aan de slag. Zo worden op verschillende locaties rolstoelpaden aangelegd of verbeterd, obstakels verminderd en invalideparkeerplaatsen aangelegd.  Ook werken we aan een betere bereikbaarheid en maken Speelnatuur van OERRR toegankelijk voor kinderen met een beperking zodat alle kinderen fijn samen kunnen spelen.
Een aantal projecten zullen in het voorjaar van 2018 feestelijk worden geopend.

Toegankelijke routes

Bekijk hier de 6 toegankelijke routes bij Natuurmonumenten.

Of kom een kijkje nemen in de toegankelijke Speelnatuur van OERRR in Oisterwijk

Meer lezen?

Lees dan dit artikel over het beleefpad in het Beijumerbos, Kardinge vlak bij Groningen stad.

Natuur voor iedereen

In 2016 heeft de Nationale Postcode Loterij een bijdrage van € 1,9 miljoen toegekend voor het project ‘Natuur voor iedereen’. Natuurmonumenten is erg blij met deze extra bijdrage omdat wij vinden dat iedereen van de natuur moet kunnen genieten en wil de natuur beter toegankelijk maken voor mensen met een beperking. Natuurmonumenten gaat niet alleen aan de slag, maar doet dit samen met  Revalidatiefonds, Fonds verstandelijk gehandicapten, Kenniscentrum Groen & Handicap, NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) en de Speeltuinbende.

word nu lid