Ga direct naar inhoud
Nieuws

Bloementapijt op Hackfort

05 maart 2018 | Anouk Ballot

Het wordt iedere dag mooier op landgoed Hackfort in de Achterhoek, waar stinsenplanten massaal uit de grond schieten.

landgoed Hackfort

Even hadden ze het moeilijk, de sneeuwklokjes en krokussen die de afgelopen kou moesten doorstaan. Nu de temperatuur weer stijgt, steken deze vrolijke, kleurige voorjaarsbloeiers de kopjes weer boven de grond. Het wordt iedere dag iets kleurrijker op landgoed Hackfort.

Wisselende bloementapijten

Landgoed Hackfort staat bekend om de steeds wisselende, prachtige bloementapijten van voorjaarsbloeiers in het parkbos rondom het kasteel. De afgelopen jaren heeft Natuurmonumenten, met hulp van vele vrijwilligers, zo’n half miljoen bollen geplant. Deze stinsenplanten (verwilderde sierplanten) komen ieder op hun eigen moment tot bloei.

De sneeuwklokjes, krokussen en lenteklokjes geven het landgoed momenteel het meeste kleur. In de loop van maart en april voeren andere soorten de boventoon, zoals slanke sleutelbloemen, narcissen, boshyacinten, lelietjes-van-dalen, bosanemonen, holwortels en vogelmelk. Een waar kleurenspektakel dat uitnodigt om op Hackfort regelmatig een kijkje te nemen.

Kom zondag kijken

De bloemenweelde is een heerlijk teken dat de lente in aantocht is. De boswachters vieren dat op zondag 11 maart door speciaal van 11:00 tot 16:00 uur het voorplein bij kasteel Hackfort open te zetten. Hier kunnen bezoekers van dichtbij genieten van fleurige voorjaarsbloeiers en krijg je extra informatie van de boswachters. Ook is er een speciale foto-zoekkaart van de voorjaarsplanten verkrijgbaar. Deze kost voor leden van Natuurmonumenten slechts € 1,- en € 2,- voor niet-leden.

Zoekkaart
Anouk Ballot
Anouk Ballot