Ga direct naar inhoud
Nieuws

Boswachters roepen informateur op: luister naar stem natuur bij kabinetsformatie

08 januari 2024 | Shanti Haas

In een brief aan de informateur van het nieuwe kabinet vraagt Natuurmonumenten directeur Pim van der Feltz namens alle boswachters op te 'doen wat er moet gebeuren om samen de natuur herstellen.'

boswachtersmars

Tijdens de uitzending van EenVandaag van 8 januari roept Van der Feltz op: 

"Onze boswachters werken iedere dag keihard om de natuur gezond te maken en te houden. Maar zij zien dat de natuur het zwaar heeft. Zij merken dat ondanks hun harde werk de natuur steeds verder verslechtert en de biodiversiteit achteruit holt. [...]

Gelukkig kunnen wij het tij nog keren! Maar dan moeten we de natuur in Nederland nu beter beschermen. Dat kunnen onze boswachters niet alleen. Wij hebben de politiek daarvoor keihard nodig."

Honderden boswachters trokken eind november naar Den Haag om daar de aandacht te vestigen en de nieuwe politiek leiders op te roepen nu in actie te komen. Uit onderzoek blijkt bovendien dat 86% van alle mensen in Nederland wil dat de regering de natuur beter beschermt. 

Van der Feltz: "We kunnen dit met elkaar: de plannen zijn er, we weten wat we moeten doen om de natuur te versterken en beter te beschermen. De tijd van enkel beterschap beloven is voorbij. Dus politiek, ga aan de slag met de natuur. Zodat vogels weer fluiten, vlinders weer vliegen en bloemen weer bloeien. En zodat we overstromingen en droogte beter aan kunnen. Zodat het land weer van het slot af kan. Zodat ons water, onze lucht en daarmee onze gezondheid verbetert."

Bekijk de uitzending van EenVandaag

Lees de brief aan de informateur

 

Shanti Haas
Shanti Haas

Persvoorlichter