Ga direct naar inhoud
Nieuws

Buiten sporten: 4 tips voor rustige kilometers

18 januari 2022 | Petra Strijdhorst

Buiten sporten? Ja natuurlijk! We geven vier tips voor rustige kilometers.

Tips voor rustige routes

Volle parkeerplaatsen, drukte op de paden of meer mensen dan bomen. De natuur is extra populair sinds corona er is. Sport jij liever in alle rust? We geven je vier tips voor kalme(re) kilometers:

1) Doordeweeks

Kun je doordeweeks komen sporten? Vermijd dan de weekenden! omdat veel mensen dan vrij zijn, is het vaak extra druk in de natuur. Ben je toch aangewezen op een rondje op zaterdag of zondag? Kies dan voor de ochtenden, of juist wat later op de middag. Dat zijn vaak de rustigere momenten. 

2) Startpunt

De drukte op de parkeerplaats is de perfecte indicatie voor de drukte in een gebied. Bekijk dus goed hoe vol de parkeerplaats is, ook als je op de fiets of lopend bent. Bij grote drukte kun je ervoor kiezen om om te draaien en later terug te komen, een ander startpunt te kiezen om de natuur in te gaan of....

3) Maak meters!

De grootste drukte bevindt zich vaak in enkele kilometers rondom een parkeerplaats. Loop je een stukje verder, dan kom je vaak (bijna) geen mens meer tegen. Kies in het begin de bredere, rechte paden om vervolgens voor smalle slingerpaadjes te kiezen als het rustig(er) is. 

4) Stiltewandelingen

Wandel je graag? Bekijk dan onze top 10 met stiltewandelingen

Petra Strijdhorst