Ga direct naar inhoud
Nieuws

Collecteren voor meer natuur

22 juni 2017 | Wilco Meijers

De opbrengst is bestemd voor de bescherming en aankoop van natuurgebieden.

Collecteren voor meer natuur

Als je aan de natuur wilt geven is dit een goed moment, want Natuurmonumenten is de enige organisatie in Nederland die aan de deur collecteert voor de natuur

Meer natuur

Hoe meer mensen iets bijdragen, hoe groter de opbrengst voor de natuur. En dat betekent meer natuur - in de vorm van grotere en robuustere gebieden - en dus meer grutto's, meer kraanvogels, meer otters, meer vlinders, meer bijen en andere soorten. En het betekent ook meer ruimte voor mensen die van de natuur willen genieten. Want ook wij hebben de natuur nodig. “De natuur blijft in ons land onder druk staan. Daarom willen we onze gebieden de komende jaren verder uitbreiden, aan elkaar verbinden en verstevigen. Een robuuste natuur betekent dat kwetsbare planten en dieren de ruimte krijgen zich te herstellen " benadrukt Hanne Tersmette, boswachter van Natuurmonumenten.

10.000 vrijwilligers

Voor het eerst collecteert Natuurmonumenten in juni, de maand waarin alles in bloei staat en bijna iedereen eropuit trekt in de natuur. In ruim 300 gemeenten gaan ongeveer 10.000 vrijwilligers van deur tot deur met een collectebus.

Bijdrage via SMS

Collectant gemist? SMS NM naar 4333 (eenmalig € 2,- per bericht, exclusief telefoonkosten).

placeholder
Wilco Meijers