Ga direct naar inhoud
Nieuws

Coraline Panis vertrekt bij Natuurmonumenten

20 mei 2021 | Marjolein Koek

Coraline Panis vertrekt als CFO bij Natuurmonumenten. Per 15 augustus zal Coraline Panis aantreden als nieuwe CFO van Sanquin Bloedvoorziening. Zij volgt daarmee Karin Driessen op die bij Vitens aan de slag ging.

Coraline Panis

Panis was de afgelopen zeven jaar CFO van Natuurmonumenten en daarvoor als Finance Director verbonden aan DIAGEO. Sanquins CEO Tjark Tjin-A-Tsoi is verheugd over de komst van Panis. “Met de komst van Coraline is ons Executive Committee weer compleet. Ik kijk ernaar uit om met dit team Sanquin de komende jaren nog meer op de kaart te zetten.” Panis: “Na de verschillende werelden van DIAGEO en Natuurmonumenten, is Sanquin een heel interessante organisatie met een non-profit tak, een innovatieve research divisie en een aantal interessante BV’s”.

Panis was de afgelopen jaren CFO en directeur bedrijfsvoering bij Natuurmonumenten. Daar werd zij gewaardeerd omdat zij gedrevenheid verbond met een gezonde dosis zakelijkheid. Ze hield de organisatie regelmatig een spiegel voor: “Vanuit de wil om het kwetsbare te beschermen werden gronden of gebouwen aangekocht en gerestaureerd. Dat is natuurlijk prachtig, en met restauraties of de realisatie van nieuwe natuur kun je met subsidies vaak een groot deel van die kosten dekken. Maar je moet er óók voor zorgen dat je die plekken in de toekomst kunt onderhouden. Waar haal je het geld voor regulier onderhoud vandaan? Met bijvoorbeeld een uitbater, een gebiedsbijdrage of een parkeerbijdrage stel je geld voor toekomstig beheer veilig.” Die manier van kijken en keuzes maken is dankzij Panis bij Natuurmomenten inmiddels gemeengoed, waardoor de organisatie er gezond voor staat.

Panis merkte dat bij Natuurmonumenten het liefst elke cent aan de missie werd besteed, maar investeerde juist ook in het deel ‘onder de motorkap’. “Je móet ervoor zorgen dat de organisatie goed kan functioneren, dat iedereen beschikt over de juiste informatie, toegang heeft tot de juiste systemen, dat leveranciers op tijd worden betaald. Daardoor kunnen de mensen op de werkvloer – of eigenlijk: in het natuurgebied – prettiger, beter en efficiënter werken”.

Panis bracht bovendien meer inzicht in de geldstromen binnen de organisatie, waardoor er nu meer focus is en er efficiënter gewerkt wordt. “Je kunt betere keuzes maken als je precies weet wat er aan geld binnen komt en waar dat heen gaat. Ik verheug me er zeer op nu bij Sanquin aan de slag te gaan en de organisatie de komende jaren mede vorm te geven.” Wie Panis bij Natuurmonumenten opvolgt is nog niet bekend.

Marjolein Koek
Marjolein Koek

Persvoorlichter