Ga direct naar inhoud
Nieuws

D-day voor natuur in Europa?

20 november 2015 | Geeke Remmelts

Op vrijdag 20 december praat de Europese Commissie voor het eerst over de uitkomsten van de onderzoeken naar de Vogel- en Habitarichtlijnen, samen de Grondwet van onze natuur.

D-day voor natuur in Europa?

In aanloop naar deze bijeenkomst heeft de Commissie een rapport gepubliceerd over wat er inhoudelijk, wetenschappelijk is gevonden. Hieruit blijkt dat de Vogel- en Habitarichtlijnen goed werken en resultaten leveren als ze maar uitgevoerd worden.

Vogel en Habitatrichtlijnen uitvoeren

Inmiddels hebben negen lidstaten waaronder Frankrijk en Duitsland een brief aan Europa gestuurd waarin ze vragen om de Vogel en Habitatrichtlijnen niet open te breken, maar juist werk te maken van de uitvoering! Ook Griekenland heeft zich achter die boodschap geschaard. Helaas blijft Nederland achter. Natuurmonumenten heeft samen met haar partners de nieuwe staatssecretaris Van Dam gevraagd het goede voorbeeld te volgen.

Lees hier de brief aan Van Dam

Europeanen hechten aan natuur

Ook is er een rapport gepubliceerd over de uitkomsten van de publieksconsultatie. Hieruit blijkt op overweldigende wijze dat de Europese burgers uit alle lidstaten groot belang hechten aan natuur en de bescherming daarvan.

Naar aanleiding van deze bijeenkomst wordt er door het European Environmental Bureau een boekje gelanceerd met de titel Europe’s Nature Laws Matter. We zijn er trots op dat beheerder Frans van Zijderveld ook is opgenomen in het boek.

Kijk mee

Klik hier om de bijeenkomst live te volgen

Of kijk op Twitter: #NatureAlert #naturefit4all #naturematters

placeholder
Geeke Remmelts
Geeke Remmelts

Boswachter Communicatie en Beleven