Ga direct naar inhoud
Nieuws

Dit weekend grote drukte verwacht in natuurgebieden

20 maart 2020 | Marjolein Koek

Aangezien alle sportwedstrijden en evenementen dit weekend zijn afgelast en ook de meeste thuiswerkers na een week binnen werken misschien lekker even naar buiten willen, verwachten Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten dat mensen dit weekend massaal de Nederlandse natuur op gaan zoeken.

wandelen

Onze natuurgebieden worden dit weekend overspoeld met duizenden bezoekers. Dit is niet meer verantwoord! Dringend verzoek om naar huis te gaan of thuis te blijven. We snappen dat dit geen leuke boodschap is, maar wel nodig.

De natuur is de ideale plek om te bewegen en het hoofd leeg te maken, zeker nu de lente ontluikt. Maar graag aandacht voor een paar afspraken voor als je toch de natuur ingaat:

  • Houd je aan de richtlijnen van het RIVM: blijf binnen als je verkouden of grieperig bent en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Ook als je buiten bent. Mijd speelbossen of andere speelplekken als het er druk is.
  • Realiseer je dat de parkeerplaatsen snel vol zullen zijn. Ga dus bij voorkeur op de fiets of te voet naar een park of natuurgebied bij je in de buurt. Zo worden de natuurbezoekers beter over het land verspreid, en worden verstoppingen bij de drukste natuurgebieden voorkomen.
  • Realiseer je dat ook bij natuurgebieden alle horeca en informatiecentra gesloten zijn. Toiletten zijn dus ook dicht. Denk daaraan voordat je naar buiten gaat.
  • Laat geen afval slingeren; zeker geen papieren zakdoekjes.
  • Houd je aan de toegangsregels van het gebied. Het broedseizoen is begonnen. Dat betekent in vrijwel alle gebieden: blijf op de paden en houd je hond aan de lijn. Lees de borden in het gebied goed en houd je daar ook aan.
Marjolein Koek
Marjolein Koek

Persvoorlichter