Ga direct naar inhoud
Nieuws

Eropuit in de natuur, help de ANWB kiezen!

16 juni 2014 | Wilco Meijers

De ANWB doneert een bedrag aan Natuurmonumenten voor projecten waarbij beleving van natuur voorop staat.

Eropuit in de natuur, help de ANWB kiezen!

Wandelen en fietsen in de natuur, rust en verwondering zoeken of juist avontuur. Grote kans dat je dat wel eens heeft gedaan in een van de gebieden van Natuurmonumenten. Dat is wat ANWB en Natuurmonumenten verbindt: natuur voor mensen, mensen voor natuur. De ANWB vindt het belangrijk dat dat mogelijk blijft. Samenwerking is nodig, want aanleg en onderhoud van recreatieve voorzieningen zijn kostbaar. Daarom doneert de ANWB een bedrag aan Natuurmonumenten. Graag hoort de ANWB van u welk type project u het beste vindt. Daarmee helpt u de ANWB een goede keuze te maken. U kunt stemmen op:

Uitkijktorens

Een uitkijktoren geeft bezoekers een prachtige blik over een natuurgebied zonder dat flora en fauna worden verstoord. De ANWB levert met dit project een bijdrage aan de bouw van uitkijktorens in natuurgebieden.

Renoveren bezoekerscentrum Natuurmonumenten

Een bezoekerscentrum verwelkomt bezoekers in een natuurgebied. Ook zijn ze het startpunt van excursies en andere activiteiten. De ANWB kan een deel van de renovatie van een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten financieren.

Realisatie natuurspeelterreinen

Kinderen kunnen lekker vies worden door te ravotten in puur natuur. De ANWB kan een bijdrage leveren aan de realisatie van natuurspeelterreinen.

Restauratie van buitenplaatsen en landgoederen

Gebouwd cultureel erfgoed en (park)natuur vormen een geheel dat mensen graag bezoeken. Natuurmonumenten is eigenaar van landgoederen die gerenoveerd moeten worden zodat (meer) mensen de kans krijgen ze te bezoeken. De ANWB zou met de donatie een deel van een renovatie kunnen financieren.

Ontwikkeling natuureiland Tiengemeten

Speelnatuur, een bezoekerscentrum, wandelen, fietsen, overnachten, dieren zien, het Rien Poortvliet museum bezoeken ... je kunt van alles doen op Tiengemeten, een eiland in de provincie Zuid-Holland dat is teruggegeven aan de natuur. De ANWB kan partner worden van Natuurmonumenten zodat u een compleet dagje-uit op het eiland kunt hebben.

Kies een project en geef uw stem!

Wilco Meijers