Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

Finalisten Groenste Politicus 2018 bekend

13 februari 2019 | Natuurmonumenten

Nederland heeft gekozen: bijna 43% van de stemmen voor de Groenste Politicus 2018 ging naar drie van de tien genomineerden. Daarmee zijn Hagar Roijackers (Statenlid Brabant, GroenLinks), Adnan Tekin (Gedeputeerde Noord-Holland, PvdA) en Annemieke Wissink-Berkers (Statenlid Overijssel, PvdA) door naar de finale! Nu is de vakjury aan zet. Zondagochtend 10 maart maakt Natuurmonumenten de Groenste Politicus bekend tijdens het radioprogramma BNNVARA’s Vroege Vogels.

Oisterwijk Groenste Politicus

Provinciale editie

In aanloop naar de provinciale verkiezingen, besloot Natuurmonumenten om de verkiezing dit jaar uitsluitend open te stellen voor provinciale politici. Genomineerd waren vijf Statenleden en vijf Gedeputeerden. De genomineerde volksvertegenwoordigers hebben zich het afgelopen jaar zichtbaar ingezet voor natuur en landschap; de Statenleden behaalden met 54% van de stemmen een kleine meerderheid. De groenste stembus van Nederland was geopend van 28 januari tot en met 10 februari via www.groenstepoliticus.nl.

Vakjury aan zet

Het is nu aan de vakjury om een winnaar te kiezen uit de drie finalisten. Dit jaar bestaat de vakjury uit Marc van den Tweel (algemeen directeur Natuurmonumenten), Louise Vet (bioloog en hoogleraar ecologie) en Koos Dijksterhuis (journalist en schrijver van een dagelijkse natuur column in Trouw). De Groenste Politicus 2018 wordt bekend gemaakt in de live-uitzending van BNNVARA’s Vroege Vogels op zondag 10 maart (tussen 7 en 10 uur op NPO Radio1).

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie, interviewverzoeken of mogelijkheden voor bijwonen/ beeld van de bekendmaking kunt u contact opnemen met Shanti Haas: 06-12086025, [email protected] (Persvoorlichter Natuurmonumenten).

Natuurmonumenten