Ga direct naar inhoud
Nieuws

Forse bijdrage voor de natuur van de Nationale Postcode Loterij

05 april 2023 | Petra Strijdhorst

De Nationale Postcode Loterij heeft bekend gemaakt welke schenkingen zij aan welke goede doelen hebben gedaan in 2022. Natuurmonumenten heeft een bedrag van 13,7 miljoen Euro ontvangen. Daar zijn we enorm blij mee. Deze bijdrage kan alleen gerealiseerd worden dankzij alle deelnemers aan de Postcode Loterij.

Nationale Postcode Loterij bijdrage 2022

Een rechtvaardige, gezonde en groene wereld

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Dankzij alle deelnemers van de Postcode Loterij is er sindsdien ruim 7,3 miljard euro uitgekeerd aan diverse goede doelen organisaties. Natuurmonumenten hoort daar vanaf de start bij. We ontvangen jaarlijks een mooie bijdrage en hebben sinds 1989 ruim 450 miljoen ontvangen voor het beschermen, goed beheren en versterken van de natuur in Nederland. In 2022 hebben we 13,7 miljoen Euro ontvangen. Veel dank dus aan de Postcode Loterij en aan al die miljoenen mensen die meespelen en daarmee de natuur steunen!

Mensen inspireren

De Nationale Postcode Loterij zorgt er ook voor dat het werk van Natuurmonumenten onder de aandacht komt van alle deelnemers aan de loterij en daarbuiten, onder meer in diverse tv-programma’s zoals Koffietijd en 1 tegen 50. Samen vertellen we de verhalen die daarbij horen. Verhalen die mensen inspireren om de natuur zelf te beleven en te beschermen.

Bijzondere projecten

Naast de jaarlijkse bijdrage heeft Natuurmonumenten verschillende keren een extra financiële bijdrage gekregen voor projecten om de natuur te herstellen en uit te breiden, onder andere zijn de Marker Wadden tot stand gekomen met een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, hebben we de natuur toegankelijker gemaakt voor mensen met een beperking, zijn we bezig met een klimaatbuffer rondom het Naardermeer zodat onder andere de otter daar volle bewegingsvrijheid krijgt en met dank aan een droomfondsbijdrage draaien we in Rotterdam het project ‘Rotterdam de boer op!’.

Over ‘Rotterdam de boer op!’

Spectaculair meer biodiversiteit op het platteland, eerlijk geproduceerd regionaal eten en een gezonde bedrijfsvoering voor boeren. In de regio Rotterdam komt deze droom tot leven dankzij een speciale gift in 2021 van 5 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Initiatiefnemer Natuurmonumenten is met boeren, ketenpartijen, (online) supermarkten en ondernemers een unieke samenwerking gestart. Verschillende partijen werken hier samen om deze ambitieuze droom waar te maken en het aanbod van lokale natuurinclusieve producten te stimuleren om samen impact te maken.

Klik hier voor meer informatie over 'Rotterdam de boer op!'

Petra Strijdhorst