natuurgebied

Kardinge

nieuws

Friet van Piet zet Kardinge in bloei

Fotograaf: odilia hiemstra

Natuur bij de stad Groningen is tastbaar. De Onlanden, de landgoederen-gordel rond Paterswolde en het natuurgebied Kardinge. Plekken waar je lekker kunt ontspannen, sporten en wandelen. Boswachter Reiner Hartog ontving begin juni een waardecheque van Grandtaria Friet van Piet uit Groningen voor de aanleg van nieuwe plukakkers in Kardinge. Eind juli kun je al gratis plukken!

Plukkerakkers inzaaien

Boswachter Reiner Hartog nam begin juni de cheque van Friet van Piet in ontvangst. 'Ja geweldig, deze actie. Van ieder papieren tasje ging er € 0,10 in de pot voor de aanleg van de plukakkers in Kardinge. Enthousiaste medewerkers van de Grandtaria aan de Meeuwerderweg in Groningen overhandigden Reiner een cheque ter waarde van € 580,- . 'Met dit geld zaaien we een nieuwe plukakker naast Beijum in!' Ook het Groninger Landschap ontving € 580,-.

Locatie

Eind juli zo vervolgt Hartog kunnen mensen op de plukakkers terecht voor een gratis vers veldboeket vol met margrieten, papavers en klaprozen. Je vindt de plukakkers  aan de noordzijde van Kardinge, tussen Beijum en de Kardinger heuvel. 

Fotograaf: Reiner HartogBron: Natuurmonumenten

word nu lid