Ga direct naar inhoud
Nieuws

Gezellig familiefestival op landgoed de Slotplaats

26 juli 2018 | Enit Scholtens

Zondag 7 oktober van 11.00 tot 16.00 uur staat het anders zo rustige landgoed De Slotplaats in Bakkeveen even op zijn kop. Op het jaarlijkse familiefestival bruist het van de activiteit en gezelligheid. Voor jong en oud is er van alles te beleven: een streekmarkt, oude ambachten live muziek en natuurlijk leuke OERRR activiteiten voor de kinderen. Kom je ook?

Kom naar gezellig familiefestival op landgoed De Slotplaats

Producten uit de streek

Op de streekmarkt vind je een grote verscheidenheid aan producten uit de omgeving. Niet alleen honing, jam, kaas en vlees, kruiden en thee, maar ook buitenkookproducten, kunst van boomwortels en handgemaakte hoeden en petten.  Struin gezellig rond en rust even uit met een drankje op het terras van het theehuis met live muziek. Heb je wel eens een lakenvelder koe geaaid? Nee? Grijp dan nu je kans!

Helemaal OERRR, doe je mee?

OERRR is het programma van Natuurmonumenten waar je als kind lekker de natuur in kunt duiken. Wat we gaan doen die dag verklappen we nog niet, maar trek niet al te mooie kleren aan!

Informatie over herstel cultuurhistorie

Johann Herman Knoop legde in de 18e eeuw het sterrenbos aan dat direct achter het theehuis ligt. Dit bos had een bijzondere padenstructuur, in de vorm van wybertjes. Die paden zijn nog maar nauwelijks te zien en bovendien groeien er in dit bos inmiddels sparren die er eigenlijk niet thuis horen. Dit najaar wordt gestart met de herinrichting van het bos. De oude paden worden weer zichtbaar gemaakt en het bos wordt weer een gevarieerd loofbos met eiken, beuken en onderbegroeiïng. De boswachter van dit gebied geeft je graag uitleg in een speciale kraam.

Toegang en parkeren

Een toegangskaartje kost slechts € 2,- per persoon. Ben je lid van Natuurmonmenten of wilt je dat graag worden? Dan mag je er natuurlijk gratis in. Ook kinderen die lid zijn van OERRR Mogen gratis naar binnen.

Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein en in de omgeving van het landgoed. Volg de aanwijzingen van de parkeerwachten op.

Enit Scholtens