Ga direct naar inhoud
Nieuws

Help jij mee de Noordzeekust op te ruimen?

16 juli 2019 | Marjolein Koek

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt en jij kunt daarbij helpen! Je kunt je nu aanmelden voor een van de speciale Natuurmonumenten-etappes die plaatsvinden op 2 en 6 augustus.

Boskalis beach cleanup tour

De Boskalis Beach Cleanup Tour duurt van 1 t/m 15 augustus 2019. In 31 etappes wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Op donderdag 1 augustus start de noordelijke route op Schiermonnikoog en de zuidelijke route in Cadzand. Er zijn bovendien twee speciale ‘Natuurmonumenten-etappes’ waarvoor nog plekken te reserveren zijn. Op 2 augustus maken we het strand van Schiermonnikoog schoon. Boswachter Cynthia Borras: "Na het broedseizoen gaan we nu weer hard aan de slag om het strand schoon te maken. En dat is nodig, want na de containerramp vinden we nog steeds erg veel vuil op ons strand. Heel fijn dus als de Boskalis Beach Cleanup Tour met veel vrijwilligers komt helpen!". Op 6 augustus maken we schoon op ons strand van Kwade Hoek. Ook hiervoor zijn nog plekken vrij.

De routes komen samen op donderdag 15 augustus in Zandvoort waar tijdens de feestelijke afsluiting de resultaten worden onthuld. Iedere etappe is zo'n 5 tot 10 km lang en daarbij wordt er zoveel mogelijk afval van het strand opgeruimd. Daarmee laat Stichting De Noordzee zien hoeveel afval er op de stranden ligt en in zee terechtkomt. Samen kunnen we hier iets aan doen. Doe jij ook mee? Meld je aan voor een of meerdere etappes!

Etappe Schiermonnikoog - 2 augustus

Meer informatie

Aanmelden

Etappe Kwade Hoek - 6 augustus

Meer informatie

- Aanmelden

Marjolein Koek
Marjolein Koek

Persvoorlichter