Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Hoe beïnvloed jij de natuur?

28 juli 2014

Wat is het effect van ons gedrag op de natuur? En hoe kunnen we milieuvriendelijker leven? Vandaag, op de Internationale Dag van de Natuurbescherming, is het een mooie dag om daar eens bij stil te staan.

Hoe beïnvloed jij de natuur?

Pak je voor elke kilometer de auto of sta je een uur per dag onder de douche? Vind je dit zaken die vooral belangrijk zijn voor je buurman, of doe je er ook zelf wat mee? De Internationale dag van de Natuurbescherming is een soort bewustwordingsdag; wat doen we allemaal om de natuur te beschermen? Wat doet onze gemeente en een natuurorganisatie als Natuurmonumenten? Ben ik het hier wel mee eens? Kan ik misschien meehelpen?

Naast bewustwording van gedrag in je eigen omgeving is dit ook een uitgelezen dag om te kijken naar nationale en wereldwijde doelen voor natuurbehoud. Wereldwijd raken we immers nog steeds veel natuur kwijt. Bedreigde dier- en plantensoorten verdwijnen om nooit meer terug te keren.

De Internationale Dag van de Natuurbescherming is opgezet door de Verenigde Naties. Buiten Nederland staat het bekend als World Nature Conservation Day.

logo