Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Kerstvakantieactiviteiten in De Wieden

17 december 2019 | Lida Blok

Stoere kinderen kunnen een ontdek- en struintocht doen, het water oversteken met trekpontjes, takken sjouwen, hutten bouwen, wilgen knotten en hout snijden.
Volwassenen kunnen mee met een gids die vertelt over het oude ambacht van de rietsnijders, die nu in De Wieden aan het werk zijn.

Winteractiviteiten in De Wieden

OERRR voor kinderen

Doe je warme jas en je laarzen aan en kom grappige ontdekkingen doen met de OERRR ontdek- en struintocht. Met een rugzak met onderzoeksmateriaal en een ontdekboekje volg je het laarzenpad. Af en toe steek je het water over met een spannend pontje dat je zelf over het water trekt. De kosten van de ontdek- en struintocht zijn 10,- ; leden van Natuurmonumenten of Oerrr betalen 7,-.

Voor kinderen die houden van hutten bouwen liggen er deze kerstvakantie genoeg takken klaar in de OERRR speelnatuur. Kosten 1,50 per kind. De Oerrr-speeltuin is gratis voor leden van Oerrr. 

In de kerstvakantie zijn er ook twee speciale OERRR middagen. Op 29 december kun je terug  in de tijd. We gaan een hut bouwen en inrichten, je mag je verkleden, zelf ouderwetse spelletjes maken en chocolademelk drinken bij het vuur. Op 2 januari kun je - als je 8 jaar of ouder bent - wilgentakken zagen en hout snijden of met de dunne takjes een mandje leren vlechten. 

Winters ambacht - wandeling voor volwassen

Rietsnijders zijn nu volop aan het werk in De Wieden. Het laarzenpad loopt door het rietland waar nu gewerkt wordt. Wandel op zondag 22 december mee met een gids die van alles vertelt over het oude ambacht riet snijden.

Praktische informatie

In de kerstvakantie is het bezoekerscentrum De Wieden geopend op dinsdag t/m zondag van 12 - 16 uur. Op Eerste Kerstdag en met Oud en Nieuw is het bezoekerscentrum gesloten.

De struin- en ontdektocht kan de hele kerstvakantie gelopen worden tijdens de openingstijden van het bezoekerscentrum.  Kom niet te laat, om de geleende materialen ook weer tijdens de openingstijden van het bezoekerscentrum in te kunnen leveren. Reken anderhalf uur voor de tocht. Opgave vooraf is niet nodig voor de struin- en ontdektocht of voor de OERRR-speelnatuur.

De speciale OERRR-kinderactiviteiten op 29 december en 2 januari duren van 13 – 15 uur. Begeleiding door ouders of andere volwassenen is noodzakelijk vanwege het gebruik van gereedschappen.

De Winters ambacht wandeling voor volwassenen is op 22 december van 12:30 - 15 uur.

Opgave voor de speciale activiteiten op 22 en 29 dec,en voor 2 januari via www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten. Daar staat ook informatie over de kosten.

 

Lida Blok
logo