Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kinderboekenweek 2022 geopend vanuit een waanzinnige boomhut

04 oktober 2022 | Annerieke Velvis

Vanuit een levensechte waanzinnige boomhut is vandaag de Kinderboekenweek 2022 geopend door Andy Griffiths en Marije Tolman, de makers van de Kinderboekenweekuitgaven. Daarbij waren 200 enthousiaste leesgierige jonge fans aanwezig om de kinderboekenauteurs toe te juichen. Passend bij het thema ‘Gi-Ga-Groen!’ was de start dit jaar bij Speelnatuur van OERRR in ’s Graveland.

Opening Kinderboekenweek 2022

Iedereen de boom in met OERRR

Dit jaar slaan de Kinderboekenweek en OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten, de handen ineen met de slogan ‘Iedereen de boom in’. Lezen, voorlezen en buitenspelen is het leukste dat er is en dus gaan we dat tijdens de Kinderboekenweek 2022 allemaal tegelijk doen. Lees en beleef de spannendste avonturen buiten. Zo heeft OERRR voor het onderwijs speciale buitenlessen gemaakt en bij elke thematitel ontvangen schoolklassen prachtige kaarten met tips om buiten de natuur te ontdekken. Daarnaast kunnen kinderen meedoen aan de ‘Waanzinnige boomhut challenge’ in de populaire game Minecraft.

Zelf de natuur ontdekken

Vanaf september ligt het boek van OERRR in de boekwinkel, boordevol inspiratie, tips, weetjes en uitjes om buiten op avontuur te gaan en de modder in te duiken. 

Annerieke Velvis