Ga direct naar inhoud
Nieuws

Landal GreenParks maakt plaats voor ruim 35.000 m2 wilde bloemen

24 juni 2019 | Petra Strijdhorst

Er zijn steeds minder wilde bloemen in Nederland. En dat is heel slecht nieuws. Landal GreenParks slaat de handen ineen met OERRR om een steentje bij te dragen aan meer ruimte voor natuur. Zo maakte Landal op ruim 30 parken ruimte voor wilde bloemen en kunnen gasten met OERRR ontdekkaarten op zoek naar insecten en bloemen.

Landal maakt ruimte voor wilde bloemen

Natuurmonumenten en OERRR zijn de wilde bloemencampagne gestart. Landal GreenParks omarmt deze campagne. Dat doen ze onder meer door op de vakantieparken wilde bloemenweides aan te leggen en het maaibeleid aan te passen. Dankzij deze acties is er op Landal parken ruim 35.000 m2 grond vrijgemaakt voor wilde bloemen. Op alle parken stimuleren ze gasten eropuit te trekken en de natuur te ontdekken.

De reden

Diversiteit is essentieel voor de natuur. Van het kleinste insect tot de grootste walvis: als er één schakel in de keten wegvalt, verzwakt de volgende schakel. Neem bijvoorbeeld de wilde bloem. Bijen hebben wilde bloemen nodig voor nectar en stuifmeel. Vlinders leggen er hun eitjes op. Vogels eten de zaden en zijn dol op de beestjes die erop afkomen. De fragiele samenhang van deze ecosystemen staat onder druk en daarmee ook de natuur. Landal GreenParks voelt zich sterk verbonden met de natuur. Bekijk wat ze allemaal doen op het gebied van duurzaamheid.

Wilde bloemen op één van de Landal parken

Wilde bloemen op één van de Landal parken

Maak ook plaats voor wilde bloemen

Natuurmonumenten ondersteunt dit initiatief door het beschikbaar stellen van biologisch bloemzaad om daarmee de bloemen en de insecten een steuntje in de rug te geven. Samen zorgen we voor meer wilde bloemen in Nederland. Doe je ook mee?

Meer bloemen

Petra Strijdhorst