Ga direct naar inhoud
Nieuws

Marc van den Tweel vertrekt bij Natuurmonumenten

25 maart 2021 | Marjolein Koek

Marc van den Tweel vertrekt als algemeen directeur bij Natuurmonumenten. Hij wordt algemeen directeur van NOC*NSF. Van den Tweel was sinds 2013 algemeen directeur van Natuurmonumenten.

Marc van de Tweel

Voorzitter Jeroen Dijsselbloem: “Marc laat Natuurmonumenten in topconditie achter na een indrukwekkende periode als algemeen directeur. Hij heeft de organisatie geïnspireerd en vernieuwd, steeds de blik naar buiten gehouden en heel veel kansen voor de natuur in Nederland zelf gecreëerd en gepakt.”

Tijdens zijn directeurschap vormde Van den Tweel Natuurmonumenten om van instituut naar burgerbeweging. Hij organiseerde streekconferenties en achterbanraadplegingen waarmee leden hun stem konden laten horen. Onder zijn vleugels kregen de Marker Wadden letterlijk vorm: een duizend hectare groot natuurgebied en vogelparadijs verrees in het Marker Meer.

Van den Tweel richtte zich verder op samenwerking in de landbouw. Met FrieslandCampina sloot hij een partnerschap waarmee hij de kloof tussen landbouw en natuur overbrugt en de organisaties nu samen werken aan een mooier Nederland.

Natuurmonumenten ontwikkelde zich tot een huis voor iedereen met een groen hart. Sinds lange tijd stijgt het aantal leden weer: Natuurmonumenten telt nu 760.000 leden en donateurs en 205.000 kinderen van OERRR. Iedereen is welkom: Van den Tweel spande zich daarbij extra in voor het toegankelijk maken van de natuurgebieden voor mensen met een beperking.

Van den Tweel zal in de zomer van 2021 zijn taken als directeur Natuurmonumenten neerleggen. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend.

https://nocnsf.nl/nieuws/2021/03/marc-van-den-tweel-opvolger-gerard-dielessen-algemeen-directeur-nocnsf

 

Marjolein Koek
Marjolein Koek

Persvoorlichter