Ga direct naar inhoud
Nieuws

Marker Wadden in september officieel open voor publiek

21 augustus 2018

Op 8 september gaat het eerste eiland nu officieel open voor publiek. De haven, de wandelpaden, vogelkijkhutten en uitkijktoren zijn klaar voor ontvangst van het publiek. Kom genieten van dit spectaculaire nieuwe stukje Nederland en volg de ontwikkeling van de prille natuur.

Opening Marker Wadden

Er wordt al de hele zomer hard doorgewerkt aan inrichting van eerste eiland van Marker Wadden. De uitvoering gaat voorspoedig, onder regie van Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat en met de aannemer Boskalis. Binnenkort kun je hier vrij wandelen.

Op zaterdag 8 september vindt om 11.15 uur de officiële opening van Marker Wadden plaats bij uitkijktoren Steltloper door bestuurders en projectpartners.Het publiek is vanaf dan welkom in dit nieuwste stukje Nederland, waar een nieuw natuurgebied in ontwikkeling is. Er er zijn wandel- en vlonderpaden aangelegd en een recreatiestrand. Er kunnen wandelingen gemaakt worden van de 2,5 tot 6 kilometer. Langs de paden staan verschillende vogelkijkhutten en de Steltloper, een spectaculaire uitkijktoren van twaalf meter hoog.

Alleen de ruim 250 hectare van het eerste eiland van Marker Wadden zijn toegankelijk voor het publiek. De andere vier eilanden van de eerste fase Marker Wadden zijn nog in aanleg.

Feestelijke openingsweekend

Natuurmonumenten organiseert speciaal voor het feestelijke openingsweekend van 8 en 9 september extra veerdiensten vanuit de Bataviahaven in Lelystad.

Met eigen boot naar Marker Wadden

Particuliere boten en charters zijn tijdens het openingsweekend ook welkom op Marker Wadden. Aanmelden in dit weekend is niet nodig. Vanaf 10 september moeten boten en charters zich wel aanmelden via de Blue Water App. Dat is een app voor op je smartphone om eenvoudig en vooraf een ligplaats in een haven te reserveren en te betalen. Heb je via de app geboekt, dan ben je verzekerd van een ligplaats in de haven van Marker Wadden.

Kijk hier voor meer informatie over de Blue water App.

Uitkijktoren Steltloper

Uitkijktoren de Steltloper wordt geplaatst.

Meer weten over Marker Wadden? Luister naar de podcast over Marker Wadden met boswachter André Donker.