Ga direct naar inhoud
Nieuws

Meer dan 130 Europese organisaties vragen radicale herziening landbouw

06 maart 2017 | Annerieke Velvis

Meer dan 130 Europese natuur- en milieuorganisaties vragen aandacht voor hun visie op een betere landbouw.

GLB

Herziening van het beleid

Op maandag 6 maart spreken de Europese ministers van Landbouw over de herziening van het beleid. De discussies over de noodzakelijke veranderingen zullen enkele jaren in beslag nemen voordat het nieuwe beleid in 2020 moet ingaan.

Ecologisch verantwoord ondernemen

Nederlandse natuur-, milieu- en boerenorganisaties hebben onlangs bij de Tweede Kamer en staatssecretaris Van Dam van het ministerie van Economische Zaken al aangedrongen op een stevige herziening. De gezamenlijke organisaties willen dat het GLB ervoor gaat zorgen dat de land- en tuinbouw ecologisch verantwoord gaat ondernemen. Nu is de agrarische sector een belangrijke veroorzaker van natuurverlies en milieudruk, maar is volgens de organisaties ook onderdeel van de oplossing. De landbouw heeft de diensten die de natuur levert bovendien hard nodig om ook in de toekomst voldoende voedsel te kunnen produceren. Landbouw en natuur zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden: landbouwproductie is in veel gebieden een belangrijk onderdeel van het ecosysteem en vormt samen met natuur de karakteristieke landschappen waar boer en natuur van afhankelijk zijn.

Doe mee

Meedoen met deze campagne kan! Vraag de Europese ministers van landbouw en staatssecretaris Van Dam (@MartijnvDam) van Economische Zaken vandaag via social media om te kiezen voor een betere landbouw: duurzaam, veilig, gezond en binnen de grenzen van onze natuur en milieu. Gebruik ook één van de volgende hashtags: # #livingland #FutureofCAP #goodfoodgoodfarming.

Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (pdf)

Annerieke Velvis