Nieuws van de boswachter

Meer dan 258.000 mensen vragen om een verandering van het Europees landbouwbeleid!

04 mei 2017 | Esther Moens

De publieke consultatie over de herziening van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) is gesloten. Meer dan 258.000 Europeanen vragen om een verandering van het huidige GLB met meer aandacht voor biodiversiteit, natuur, landschap en gezond voedsel. Natuurliefhebbers in heel Europa hebben hiermee een duidelijke boodschap meegegeven aan de Europese Commissie: het GLB moet anders!

Meer dan 258.000 mensen vragen om een verandering van het Europees landbouwbeleid!

Consultatie Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

Tot 2 mei konden Europeanen aan de Europese Commissie laten weten wat ze van het Europese landbouwbeleid vonden, via een grote online raadpleging (consultatie). In totaal zijn er 322.912 reacties binnengekomen uit alle 28 EU-lidstaten. 258.708 Europeanen, vragen om een GLB met meer aandacht voor biodiversiteit, natuur, landschap en gezond voedsel. Zij ondersteunen de Living Land-campagne.

De Living Land- campagne bestaat uit natuur-en milieuorganisaties in heel Europa. In Nederland wordt deze campagne gecoördineerd door Vogelbescherming, Wereld Natuur Fonds en Natuurmonumenten. Ruim 600 organisaties voegden hun logo toe aan de website van Living Land.

Natuurmonumenten is blij met deze overweldigende steun en wil iedereen bedanken die mee heeft gedaan!

Vervolg

De uitkomsten van deze consultatie zullen worden meegenomen in het vervolg proces voor de invulling van een nieuw GLB. Wil je meer weten? Lees hier meer over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Esther Moens
logo