Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Meer winteractiviteiten bij Bezoekerscentrum De Wieden

19 november 2019 | Regina Brouns

Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster begon op 1 november aan het winterseizoen. Dat betekent dat ‘de Foeke’, zoals het centrum in de omgeving wordt genoemd, nu alleen op woensdag en in de weekenden tussen 12.00 en 16.00 uur open is.

Speelnatuur De Wieden

Nieuw is dat er elk weekeinde activiteiten zijn.

Positief gevoel

Beheerder Bernadette Haverkort kijkt met een positief gevoel terug op de afgelopen zomer. Opnieuw kwamen veel regiobewoners en toeristen naar het Bezoekerscentrum. Een professioneel registratiesysteem telde zeventigduizend bezoekers. Onder meer de groepsboekingen en de jeugdactiviteiten liepen goed.

Schedelworkshop

Kinderen en jongeren kunnen ook de komende periode veel in het Bezoekerscentrum terecht, vertelt nieuwe medewerker Lida Blok. Zondag 1 december geeft Jan Wermink  een ‘schedelworkshop’, waarbij kinderen alles leren over vogelschedels en schedels van kleine zoogdieren. “Kinderen kunnen ook schedels meenemen die ze hebben gevonden, en waarover ze meer willen weten.”

Nieuwe kinderactivteit

Op 8 december introduceert het Bezoekerscentrum een nieuwe kinderactiviteit: takken sjouwen, wilgen tenen en hutten bouwen. “Daarin gaan we terug in de tijd: kinderen leren bijvoorbeeld een vuurtje maken en over hoe het er in deze streek vroeger aan toeging”, vertelt Blok. Op zondag 15 december zijn kinderen welkom voor uilenballenpluizen. In uilenballen zitten veel botjes van dieren die de uilen hebben opgepeuzeld. Ook in de Kerstvakantie zijn er veel activiteiten voor kinderen.   

Sinterklaas

Zaterdag 23 november krijgt het Bezoekerscentrum overigens hoog bezoek. Dan komt Sinterklaas naar Sint Jansklooster en zoals gebruikelijk arriveert hij bij de Foeke. Volgens berichten uit Spanje is hij rond 14.00 uur in De Wieden. Vanaf 12.30 uur kunnen kinderen al knutselen in het Bezoekerscentrum. Wellicht slaat de Goedheiligman bij zijn bezoek nog even toe in de winkel van Natuurmonumenten. Die is onlangs uitgebreid en bevat veel leuke cadeaus voor de feesten in december.

Voor volwassenen staat op 24 november een Stiltewandeling op het programma. Kijk hier voor alle activiteiten.

Regina Brouns
logo