Ga direct naar inhoud
Nieuws

Mooi Linieland: kom kijken op onze forten

29 mei 2018 | Olga Ekelenkamp

Altijd al willen weten wat er achter die verstopte forten schuilgaat? In het weekend van 2 en 3 juni heb je de gelegenheid om alles te leren over het hoe en waarom van deze militaire bouwwerken.

Mooi Linieland

Linielandschap

Tijdens Mooi Linieland, zoals dit ‘open forten weekend’ heet, ben je op heel veel forten welkom. Speciaal voor dit weekend zijn er ook forten open die anders niet toegankelijk zijn. Als je gaat, let dan vooral op de manier waarop zo’n fort in het landschap ligt: altijd net wat hoger. Als een vijand optrok naar het westen van het land, konden grote delen van laag-Nederland heel snel onder water worden gezet. Forten blokkeerden de plaatsen die wat hoger lagen.

Ontdek de forten

Op 2 en 3 juni zijn er rondleidingen, excursies, fotografieworkshops en culinaire events. Wandel-, fiets- en kanoroutes knopen verschillende forten aan elkaar. Ook forten van Natuurmonumenten doen mee: Fort Nieuwersluis, Fort Nigtevecht, Fort Kijkuit, Fort bij Abcoude en Fort bij Spijkerboor. Kijk voor een overzicht van de activiteiten op de site van Mooi Linieland.

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp