Ga direct naar inhoud
Nieuws

MTB-vignet 2024 vanaf nu verkrijgbaar

13 november 2023 | Petra Strijdhorst

Het is vanaf nu (november 2023) mogelijk om het MTB-vignet van Natuurmonumenten voor 2024 te bestellen. Met het vignet kan je gebruik maken van alle uitdagende MTB-routes van Natuurmonumenten. Je kunt dit jaar voor het eerst kiezen tussen een digitaal vignet en een fysiek vignet (sticker).

Mountainbiker die door het bos tussen de varens door fietst

Nieuw! Digitaal vignet

Het is vanaf nu mogelijk om een digitaal vignet te bestellen. Een digitaal vignet kun je opslaan in de Wallet op je smartphone. Heb je je telefoon mee, dan heb je ook altijd je vignet bij je. Je kunt maar 1 digitaal vignet per keer bestellen omdat dit vignet persoongebonden is. Je kunt wel meerdere bestellingen doen. Vergeet dan niet om de bestelling op een andere (voor)naam te doen. Het digitale vignet kost € 15,- (€ 10,50 voor leden van Natuurmonumenten).

Sticker

Wil je het MTB-vignet 2024 liever als sticker ontvangen? Dat kan ook. De prijs voor het MTB-vignet als sticker bedraagt 16,50 euro, dat is inclusief verzending. Als lid van Natuurmonumenten betaal je € 11,55. Hier kun je er nog wel meerdere van kopen per bestelling, met een maximum van vier vignetten per keer. 

250 km aan MTB-routes

Heb je een vignet besteld? Dan kun je gelijk gaan fietsen. Het vignet geeft je toegang tot 250 kilometer aan mountainbike routes door heel Nederland. Kies een route die bij jou past. Elke route is anders en met een verrassend parcours. Zo fiets je het ene moment in een dicht bos door hoge varens en het andere moment over de hei of door het stuifzand. Met afwisselend snelle single tracks, technische lussen, pittige klimmetjes en afdalingen.

Koop een vignet en help de natuur

Met jouw bijdrage onderhouden we de paden en beheren we de omliggende natuur. Ga je mountainbiken in een van onze gebieden? Bestel dan een vignet. In een aantal van onze gebieden is het vignet verplicht, in andere gebieden is het gewenst. Je leest er hier alles over. Iedereen die maar één dag wil gaan mountainbiken kan een dagpas aanschaffen. 

 

Petra Strijdhorst