Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurlijke wateropslag bij Landal GreenParks

07 juni 2023 | Natuurmonumenten

Regenwater opvangen, opslaan en in tijden van droogte gebruiken om de natuur van water te voorzien. Dat is wat Natuurmonumenten en Landal GreenParks samen doen. Natuurmonumenten in zogeheten klimaatbuffers en Landal GreenParks op haar vakantieparken.

landal sup

Natuurmonumenten en Landal GreenParks hebben een gedeelde passie: de natuur. Met trots werken we al ruim 17 jaar samen aan de bescherming en behoud van de natuur. Op de vakantieparken van Landal GreenParks wordt veel waarde gehecht aan veel groen en is er veel ruimte voor groene initiatieven, zoals waterbuffers.

Waterbuffers

Waterbuffers zijn essentieel voor het opvangen en vasthouden van regenwater. Hierdoor zijn we beter opgewassen tegen overstromingen, maar ook tegen droogte. Op veel vakantieparken van Landal GreenParks zijn dergelijke waterbuffers aangelegd. Regenwater van de daken van bungalows en centrale gebouwen wordt op natuurlijke wijze

naar vennen of andere laaggelegen watergebieden geleid. Daar wordt het water opgevangen.

Daarnaast zijn er wadi's, dit zijn plekken waar overtollig regenwater wordt opgevangen om te voorkomen dat de bungalows overstromen.

Lees hier meer over waterbuffers bij Landal GreenParks

waterbuffer landal

Waterbuffer bij Landal Strand Resort Ouddorp Duin

Natuurmonumenten