Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurmonumenten collecteert voor meer wilde bloemen

18 juni 2019 | Petra Strijdhorst

Wilde bloemen verdwijnen uit ons landschap. Het aantal neemt in een dramatisch tempo af. En dat is een groot probleem. Wilde bloemen vormen de basis van een gezonde natuur. Zonder bloemen zijn er geen insecten. En insecten zijn weer een belangrijke voedselbron voor veel vogels. Natuurmonumenten wil wilde bloemen weer de ruimte geven. Daarom collecteren we dit jaar voor meer wilde bloemen in Nederland. Van 23 t/m 29 juni gaan onze duizenden vrijwilligers de straat op. Geef jij ook?

Nieuwsbericht collecte wilde bloemen

Waardoor verdwijnen wilde bloemen?

Honderd jaar geleden stond Nederland nog vol wilde bloemen. Ze kleurden ons landschap en vormden een thuis voor insecten en vogels. In elke willekeurige wegberm kon je een veldboeket plukken en op akkers en weilanden, langs paden en wegen was volop plek om te groeien en te bloeien. Van de ruimte die wilde planten in 1900 hadden, is nog maar 6 procent over. Anno 2019 ziet ons land er totaal anders uit en zijn nog maar weinig plekken geschikt voor wilde bloemen.

Wat doen we met jouw bijdrage?

Met jouw bijdrage aan onze collecte kunnen we de Nederland weer in bloei zetten. We maken plaats voor wilde bloemen; langs wegen, in tuinen en op het platteland. Binnen onze natuurgebieden, maar vooral ook daarbuiten. We zaaien bloemen in plukweides, vlinderidylles of op voedselakkers. Waar wilde bloemen zijn, zijn insecten. Waar wilde bloemen zijn, is natuur. Geef je aan de collectant, dan help je ons Nederland weer in bloei te zetten.

Alvast bedankt voor je donatie. Heb je de collectant gemist?

Petra Strijdhorst