Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurmonumenten ontvangt ruim 14 miljoen van Nationale Postcode Loterij

04 februari 2014 | Wilco Meijers

Op het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij maakte de Postcode Loterij bekend dat Natuurmonumenten ook dit jaar haar jaarlijkse vaste bijdrage van ruim 14 miljoen ontvangt.

Natuurmonumenten ontvangt ruim 14 miljoen van Nationale Postcode Loterij

Natuurmonumenten is de Postcode Loterij en haar deelnemers zeer dankbaar voor de bijdrage. De steun is onmisbaar voor ons werk: we kunnen hierdoor blijven opkomen voor de natuur in Nederland. Zo kunnen we allemaal blijven genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

De Postcode Loterij maakte ook het totaalbedrag bekend dat dit jaar dankzij de 2,5 miljoen deelnemers bijeen is gebracht voor goede doelen: 302 miljoen euro. Van ieder lot gaat de helft naar goede doelen op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland.

Jubileum

Natuurmonumenten behoort met Novib en VluchtelingenWerk tot de drie eerste beneficiënten van de Postcode Loterij, die 25 jaar geleden werd opgericht.

Ter ere van dit jubileum waren er dinsdagavond twee bijzondere gastsprekers aanwezig: minister-president Mark Rutte en de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu, internationaal ambassadeur van de loterij. Zij overhandigden de Droomfonds-cheque van 14,4 miljoen euro aan de vertegenwoordigers van Peace Parks en het Wereld Natuur Fonds voor het project 'Neushoors zijn goud waard'.

Wilco Meijers