Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Natuurmonumenten zei 1,6 miljoen keer ‘dankjewel’ in 2017

18 december 2017 | Marjolein Koek

Nederland is nog altijd prachtig, ondanks de enorme druk op natuur en landschap. Gelukkig bleven in 2017 mensen hun liefde voor de natuur op verschillende manieren delen. In totaal kon Natuurmonumenten ruim 1,6 miljoen keer met succes een beroep doen op de brede beweging van natuurliefhebbers in ons land. Zo tekenden in korte tijd 100.473 mensen de online petitie ‘Red onze insecten’ uit bezorgdheid over de afname van de biodiversiteit. Duizenden mensen hebben hun vrije tijd aangeboden als vrijwilliger of dachten na over de plannen voor een natuurgebied.

Natuurmonumenten zei 1,6 miljoen keer ‘dankjewel’ in 2017

Het nieuws uit oktober over massale insectensterfte verontrustte een grote groep mensen. Dankzij een snelle, kortlopende actie ging Natuurmonumenten al in december met een indrukwekkend aantal steunbetuigingen naar de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Namens hen vroeg Natuurmonumenten om een snelle omschakeling naar duurzame landbouw. Alle ondertekenaars ontvangen deze week een bedankje terug van Natuurmonumenten.

Structurele steun

De natuur structureel een handje helpen kon in 2017 ook met een lidmaatschap of donatie (ruim 700.000), via een sponsoring of een partnerschap in de natuur, door middel van vrijwilligerswerk in een natuurgebied of bezoekerscentrum of als collectant van Natuurmonumenten (ruim 16.000).

In de natuur

Concreet aan het werk gaan voor natuur en leefomgeving was mogelijk op de Streekconferenties die Natuurmonumenten organiseerde over de toekomst van natuurgebieden. Daarbij schuiven honderden mensen aan om plannen voor natuurgebieden in hun regio te versterken. Ruim 200.000 kinderen van OERRR waren in 2017 met hun (groot)ouders regelmatig in de speelnatuur te vinden.

Online

Natuurmonumenten heeft eind 2017 meer dan 592.000 social media volgers die hun eigen natuurmomenten delen of het regionale natuurnieuws van onze boswachters of van OERRR op sociale media volgen.

Naar schatting 6.000.000 wandelaars, vogelaars en sporters recreëerden in natuur van Natuurmonumenten.

Natuurbeschermers

Vereniging Natuurmonumenten is in 1905 opgericht door natuurliefhebbers ter bescherming van de unieke natuur, erfgoed en landschappen in Nederland. Natuurmonumenten werkt elke dag aan de natuur met mensen binnen en buiten de eigen vereniging, via eigen en gezamenlijke projecten en met overheden, bedrijven en natuurorganisaties.

Marjolein Koek

Persvoorlichter landelijk & Noord (Gr-Fr-Dr-Ov-Gld)

logo