Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ontdek het Uithuizerwad

28 februari 2023 | Hanne-Wil Kievitsbosch

De kwelders en polders bij het Uithuizerwad bevatten een schat van informatie. Een prachtig gebied om te beleven en met enige achtergrondkennis nog interessanter! Doe je mee met het online webinar en de excursies?

Zeegras en wadlopen, Uithuizerwad

Webinar

Het webinar en de daaropvolgende excursies zijn een samenwerking tussen de leden van de ledencommissie Groningen en de boswachters van het Uithuizerwad. Benieuwd wat ze gezamenlijk georganiseerd hebben? Meld je dan nu aan voor zowel het webinar als de vervolgexcursies. Hier kun je kiezen uit een fietsexcursie of een wandelexcursie. Aanmelden voor beide excursies is mogelijk!

Tijdens het online webinar op woensdagavond 15 maart  krijg je informatie over:

  • de ontstaansgeschiedenis van de buitendijkse kwelder en het natuurgebied Ruidhorn;
  • de vele vogelsoorten die voorkomen op het Uithuizerwad.

Onze boswachters kennen het terrein op hun duimpje en delen hun wetenswaardigheden graag. Aan het webinar zijn geen kosten verbonden, u kunt gratis deelnemen. Aanmelden voor het webinar kan tot maandag 13 maart.

Klik hier om je aan te melden voor het 'Webinar - Ontdek het Uithuizerwad'

Excursies

Als vervolg op de webinar zijn er 2 excursies waar je je voor aan kan melden, hier zijn wel kosten aan verbonden. Honden zijn bij beide excursies helaas niet toegestaan. Klik op onderstaande activiteiten voor aanmelding en meer informatie:

Profielfoto HW
Hanne-Wil Kievitsbosch

Boswachter Communicatie & Beleven in Groningen en Noord-Drenthe