Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ontwikkelingen Noordlaarderbos

01 februari 2022 | Hanne-Wil Kievitsbosch

Een update van de ledencommissie Groningen omtrent de laatste ontwikkelingen in het Noordlaarderbos en de Vijftig Bunder.

Spookachtig Noordlaarderbos

Wandelroute Noordlaarderbos voorzien van nieuwe bankjes

De Wandelroute Noordlaarderbos en de Vijftig Bunder is de afgelopen periode voorzien van een vijftal nieuwe bankjes langs de route. De nieuwe bankjes zijn gemaakt van hout van de Amerikaanse vogelkers, welke in het beheer als exoot wordt verwijderd.

In samenwerking met de gebiedsgroep en leden van Natuurmonumenten heeft boswachter Reiner Hartog vervolgens de locaties van de bankjes gekozen.

De bankjes zijn op verschillende locaties in het bos en op de hei langs de route geplaatst. Dankzij de inzet van vrijwilliger Wim Drent zijn de bankjes vervaardigt en vervolgens geplaatst in de natuurgebieden.

 

Bankjes Noordlaarderbos

Nieuwe aanplant Vijftig Bunder

Daarnaast is onlangs in de Vijftig Bunder een zaailing van de zoete kers geplant. Deze zaailing is afkomstig van een oude inlandse zoete kers die eerder in het gebied was geworteld, maar door de tijd bijna gesneuveld was.

 

Dankzij Eric Bergsma is deze zaailing weer voldoende uitgegroeid. Zo is hij laatst weer volwaardig terug geplaatst langs het heideveld van de Vijftig Bunder. Zo kan de boom de komende jaren goed wortelen en weer vruchten dragen in de toekomst.

 

Foto's en tekst: Pieter Boomsma, ledencommissie Groningen

Profielfoto HW
Hanne-Wil Kievitsbosch

Boswachter Communicatie & Beleven in Groningen en Noord-Drenthe