Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Opening Marker Wadden in beeld

17 oktober 2018 | Natuurmonumenten

Het was een groot feest, de officiële opening van Marker Wadden voor het publiek op 8 september. Bekijk de terugblik met interviews op video!

video opening Marker Waddden

8 september ging het eerste eiland open en iedereen kan nu met een boot langskomen. Het feestelijke openingsmoment voor de pers, bestuurders, projectpartners en financiers onder leiding van Andrea van Pol was bij de nieuwe uitkijktoren.  

Meer dan 2500 mensen kwamen op 8 en 9 september een kijkje nemen met eigen boot, via een charter of met de tijdelijke veerboot. Alle bezoekers werden opgevangen door de eerste eilandwachters en kregen hulp bij het afmeren in de spiksplinternieuwe haven. Bekijk hieronder de video van het openingsweekend waarin al bijzondere vogels werden gezien.

Opening Maker Wadden

Natuurmonumenten
logo