Ga direct naar inhoud
Nieuws

Pauline Mulder nieuwe directeur financiën en bedrijfsvoering Natuurmonumenten

07 december 2021 | Marjolein Koek

Het bestuur van Natuurmonumenten heeft Pauline Mulder benoemd als nieuwe directeur financiën en bedrijfsvoering. Mulder is nu nog werkzaam als Directeur Financiën en bedrijfsvoering bij Oxfam Novib. Ze begint op 1 maart 2022 in haar nieuwe functie bij Natuurmonumenten.

Pauline Mulder

“Mulder kent zowel het vak als de goededoelenwereld goed en daarmee past deze functie haar als een jas,” zegt Hanneke Schuiling, bestuurslid en Penningmeester bij Natuurmonumenten. “Ze is betrokken, nuchter en stort zich graag op maatschappelijk relevante onderwerpen. We zijn trots en blij dat ze onze directie komt versterken.”

Werkervaring

Mulder volgt Coraline Panis op, die in augustus van dit jaar overstapte naar Sanquin Bloedvoorziening, waarna haar taken tijdelijk werden waargenomen door Martin de la Rambelje. Pauline Mulder was sinds 2018 directeur financiën en bedrijfsvoering bij Oxfam Novib. Daar stuurde zij diverse afdelingen aan waaronder Human Resources en Finance and Control. Ook is Mulder lid van de Raad van Commissarissen van Triple Jump, een impactgerichte vermogensbeheerder die zinvolle en verantwoorde investeringsmogelijkheden biedt in opkomende markten. Hier is ze ook voorzitter van de Finance, Risk and Audit Committee. Bij Oxfam bekleedde ze eerder diverse andere functies, waaronder programma medewerker Oost en Zuidoost Azië en manager Quality, Finance and Control.  Daarvoor werkte ze bij de Verenigde Naties voor de Internationale Arbeidsorganisatie in Genève.

Van inhoud naar finance

Mulder studeerde Internationale Ontwikkelingssociologie aan de Universteit van Wageningen en werkte tot nu toe in ontwikkelingssamenwerking. Ze volgde een MBA om de overstap te kunnen maken van de inhoudelijke en programmatische kant naar financiën en bedrijfsvoering. “Ik heb die overstap bewust gemaakt, niet alleen omdat het leuk vind maar ook omdat ik weet dat dit goed op orde moet zijn als je écht impact wilt maken.”.

Een betere wereld dichtbij

Mulder: “Van jongs af aan heb ik me willen inzetten voor een betere wereld. Als volgende stap in mijn carrière wilde ik heel graag de overstap maken van ontwikkelingssamenwerking (die een impact heeft ver weg) naar een organisatie die een impact heeft dichtbij, in Nederland. En ik wilde heel graag de kennis en ervaring die ik in mijn werk bij Oxfam Novib heb opgedaan meenemen naar een organisatie waar ik juist die impact kan maken. Natuurmonumenten is voor mij een fantastische organisatie om dat te mogen gaan doen.”

Directie weer compleet

Met Mulder is de driekoppige directie van Natuurmonumenten weer compleet. Pim van der Feltz startte 1 oktober van dit jaar als algemeen directeur en volgde daarmee Marc van den Tweel op. Teo Wams is directeur Natuurbeheer sinds 2004.

Marjolein Koek
Marjolein Koek

Persvoorlichter