Ga direct naar inhoud
Nieuws

Stichting Wandelen in Westerwolde en Antea samen aan de slag met inrichting Beleefpad Smeerling

01 maart 2019 | Natuurmonumenten

De voorbereidingen voor de aanleg van het Beleefpad gaan van start!

Ondertekening contract Stichting Wandelen in Westerwolde en Antea

Feestelijk tintje

Na jaren van fondsenwerven, plannen maken en overleggen ondertekenden vertegenwoordigers van de Stichting Wandelen in Westerwolde en Antea Group vrijdag 1 maart j.l. het contract voor de verdere ontwikkeling van het Beleefpad Smeerling in het Dal van de Ruiten Aa. Voorzitter van de stichting Jelka Vale is blij met deze mijlpaal: 'dit is weer een stap in de goede richting. Het feitelijke pad ligt er al een tijdje, maar nu gaan we samen met  Antea en Natuurmonumenten een aantal Beleefpunten ontwerpen en aanleggen langs de route, die ook goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Een mooie 'plus' voor het gebied'. 

Natuur toegankelijk voor iedereen

Het project wordt door vele fondsen financieel ondersteund waaronder ook de Nationale Postcode Loterij. Deze stelde in 2016  € 1,9 miljoen beschikbaar voor het project 'Natuur toegankelijk voor iedereen' aan Natuurmonumenten. Samen met Kenniscentrum Groen en Handicap onderzochten de Stichting Wandelen in Westerwolde en Natuurmonumenten in 2018 al hoe de route goed ontsloten kan worden voor mensen met een beperking. Hoe?

Spot een ree

Door extra rustpunten in te richten, maar ook aandacht te besteden aan goed toegankelijke uitkijkpunten. Eentje daarvan is het uitkijkpunt bij het Ellersinghuizerveld. Als straks alles is ingericht, zo besluit Vale, dan heb je een magnifiek uitzicht waar je 's ochtends en 's avonds kans hebt om reeën te zien of overdag een torenvalk of buizerd omlaag ziet duiken naar een prooi. Natuur letterlijk toegankelijk voor iedereen, dat is toch fantastisch?!' 

Natuurmonumenten