Ga direct naar inhoud
Nieuws

Tip voorjaarsvakantie: Belevenisboerderij Schieveen

19 februari 2018 | Juriaan van Leeuwen

In de voorjaarsvakantie kun je in Belevenisboerderij Schieveen kersverse lammetjes aaien en meedoen met gratis activiteiten zoals wol spinnen, schapen drijven en schapenyoghurt proeven.

Belevenisboerderij Schieveen

Op de Rotterdamse schapenboerderij is het altijd feest. En in de voorjaarsvakantie hangen stadsherder Martin en zijn vrouw Petra met een wel héle goede reden de slingers op. Belevenisboerderij Schieveen is namelijk officieel geopend! En dat vieren zij met heel veel kersverse lammetjes en tal van gratis activiteiten zoals wol spinnen, schapen drijven en schapenyoghurt proeven. De herder is enthousiast: “Onze droom is uitgekomen, we genieten dagelijks van de tientallen gezinnen die op ons erf een prachtdag hebben.”

Stadsherder Martin Oosthoek en zijn vrouw Petra heten je samen met de boswachters van Natuurmonumenten van harte welkom op Belevenisboerderij Schieveen. Deze trekpleister op het Rotterdams platteland ligt pal aan het Polderpad, een gloednieuw fietspad tussen de Rotte en de Schie. Hier, op de belevenisboerderij, kun je het boerenleven ontdekken!

Schapen & lammetjes

Geiten, kippen, maar vooral héél veel schapen vind je hier, op Belevenisboerderij Schieveen. Je leert hier hoe je een schaap moet scheren of een schaapskudde moet hoeden. En er zijn volop lammetjes! Die kun je voor 1 euro een flesje geven.

Programma voorjaarsvakantie

Maar dat is niet alles! In de voorjaarsvakantie is er elke dag wel iets te doen.

  • Ma 26 feb 12.30 - 14.30 uur      Schapen scheren met de boer
  • Di 27 feb 12.30 - 14.30 uur        Demonstratie met bordercollies
  • Wo 28 feb 12.30 - 14.30 uur      Wolspinner Leen laat je zien hoe je wol spint
  • Do 1 mrt 12.00 - 16.00 uur        Vilt leuke figuurtjes van schapenwol
  • Vrij 2 mrt 10.00 - 17.00 uur        Proef yoghurt en kaas van schapenmelk

Alle dagen zijn er ponyritjes, kun je knuffelen met de lammetjes en flesjes melk geven. En natuurlijk spelen in het pas geopende Speelnatuur van OERRR! Over boomstammen klimmen, hutten bouwen, slingeren aan het slingertouw... Terwijl grootouders of ouders rustig een kopje koffie of thee drinken.

Openingstijden Belevenisboerderij Schieveen

In de vakantie zijn wij iedere dag open. Buiten vakanties zijn wij geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.30 uur. Op zondag van 12.00 - 17.30 uur.

Weidevogelreservaten bij Rotterdam

De weidevogelexpositie in de Belevenisboerderij vertelt je alles over de bijzondere boerenlandvogels zoals de grutto en kievit. De aantallen van deze typische Nederlandse poldervogel nemen in rap tempo af. Direct ten noorden van Rotterdam ligt een reeks weidevogelreservaten. De weidevogels staan hier echt voorop. Boswachters van Natuurmonumenten werken hier samen met gemeenten, vrijwilligers en toekomstgerichte boeren die kiezen voor duurzaam en lokaal, in plaats van schaalvergroting.

 

Juriaan
Juriaan van Leeuwen

Boswachter