Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vaarverbod voor Marker Wadden

27 maart 2018 | Natuurmonumenten

Marker Wadden is nog een bouwplaats waar met groot materiaal gewerkt wordt en veel ondieptes zijn. Daarom geldt er een vaarverbod.

marker wadden

Op dit moment wordt  volop gewerkt aan de aanleg van de eerste eilanden van Marker Wadden. Het werkgebied is gemarkeerd met gele betonning met een algemeen vaarverbod als topteken. Dat betekent dat het verboden is daar te varen. Boten zonder ontheffing  overtreden de wet en  riskeren een boete. Voor de veiligheid is het noodzakelijk  dit vaarverbod in acht te nemen.

De aanleg van het natuurgebied Marker Wadden gaat voortvarend en passanten zien de omtrek van het gebied groeien. De afgelopen winter is aan de zuidkant van Marker Wadden een lange zanddam aangelegd. Dat is een kwetsbaar gebied waar dit broedseizoen ( 15 maart tot 15 augustus) ook weer veel vogels  op af komen. Vanwege eigen veiligheid maar ook voor de rust van de vogels is deze  dam is niet toegankelijk..

Speciale zeiltochten naar Marker Wadden

Het vaarverbod geldt in ieder geval  tot 8 september 2018, dan gaat naar verwachting de natuurhaven van Marker Wadden open voor publiek.

Een bezoek aan het werkgebied kan alleen onder begeleiding van Rijkswaterstaat of Natuurmonumenten, de uitvoeringsorganisatie.. Om nieuwsgierigen toch een kans te bieden  al een kijkje te nemen worden er special zeiltochten naar Marker Wadden georganiseerd.  Op zondagen  in mei, juni, en augustus varen zeilschepen vanuit verschillende havens aan het Markermeer naar Marker Wadden. 

Kijk hier voor de exclusieve zeilexcursies naar Marker Wadden.

 

Natuurmonumenten