Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vier de lente, stuur een kaartje

09 april 2018 | Natuurmonumenten

‘Beleef de Natuur’, zo heet de nieuwe postzegelserie van PostNL. Elk seizoen kent een eigen vel met tien postzegels. Nu de lente is aangebroken staan typisch Nederlandse veldbloemen centraal. Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten, nam het eerste vel met de nieuwe postzegels in ontvangst.

Postzegels 'Beleef de natuur'

Schoonheid van de natuur

Met de nieuwe postzegels brengt PostNL een ode aan de verscheidenheid van de natuur in ons land. 'Die is veel groter dan we soms op het eerste gezicht denken', zegt Stephan van den Eijnden, commercieel directeur Mail van PostNL. 'Des te belangrijker dat we ons gezamenlijk inzetten om de schoonheid van de natuur in Nederland in stand te houden.' Marc van den Tweel neemt de zegels met plezier in ontvangst: 'De natuur kruipt door de brievenbus, de lente valt zo op je deurmat. Prachtige postzegels, die laten zien hoe mooi en rijk onze natuur is. Laten we ervan genieten en beseffen hoe adembenemend mooi ons land is'. Duizenden foto’s

De foto’s op de postzegels in de serie ‘Beleef de Natuur’ zijn kleurrijke portretten van vaak bijzondere planten en dieren in hun natuurlijke omgeving. Na de winterserie met reptielen en amfibieën en de veldbloemen in de lente, volgen later dit jaar nog bijzondere postzegels met insecten in de zomer en paddenstoelen in de herfst. Grafisch ontwerper Frank Janse uit Gouda selecteerde ongeveer duizend foto’s voor elk van de vier postzegelvellen. Daarna koos hij uit zijn voorselectie van zo’n honderd beelden uiteindelijk de tien foto’s die nu op ieder postzegelvel staan. Hij liet zich leiden door zowel de schoonheid van de foto als de bijzondere eigenschappen van de afgebeelde planten en dieren. De foto’s zijn gemaakt door amateurfotografen. 

Postzegels 'Beleef de Natuur' - Veldbloemen
Natuurmonumenten