Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vrijwilligers Biessumerbos weer flink aan de slag

24 januari 2024 | Geert Teerling

De vele regen, de stormen en de vrieskou hebben ook in het Biessumerbos hun sporen achtergelaten. De werkdag van de vrijwilligers in Biessum kwam als geroepen!

koffiepauze

Flitsende acties

Bomen waren omgewaaid, dikke takken lagen op de wandelpaden en sommige wandelpaden waren vanwege het hoge water niet meer begaanbaar. Gelukkig hebben de vrijwilligers van het Biesummerbos ook buiten vaste werkochtenden oog voor de veiligheid van wandelaars en fietsers. Via de app werden beelden gedeeld en direct werd met een paar vrijwilligers bomen en takken van de wandelpaden verwijderd en werden gootjes gegraven voor het afvoeren van het vele water. Petje af Mannen! 

Werkdag Biessumerbos

Zaterdag 13 januari was de eerste geplande werkochtend van de vrijwilligers. Twaalf vrijwilligers van Natuurmonumenten begonnen al vroeg (9.00 uur) met het doorspreken van een plan om de bospaden weer begaanbaarder te maken voor fietsers en wandelaars. Daarna werd gas gegeven en op  het eind van de ochtend was de klus aan het pad aan de Oostzijde van het bos geklaard. Het gereedschap werd schoongemaakt en weer opgeborgen in de aanhanger van Natuurmonumenten.

Nieuwjaarslunch

Stevige lunch

Voor het vele werk wat de vrijwilligers in het Biessumerbos doen werd hen een nieuwjaarslunch aangeboden in de manege Biessum. Na een woord van welkom door een lid van de Ledencommissie Groningen lieten de mannen zich de lunch goed smaken. Aansluitend werd een schema opgesteld voor de komende werkzaamheden om te zorgen dat het Biessumerbos er in de komende tijd weer goed toegankelijk in voor de vele fietsers en wandelaars.

Extra hulp altijd welkom

Wil je de vrijwilligersgroep in het Biessumerbos ook een handje helpen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. De eerstvolgende werkochtend is op 3 februari  van 9-12 uur.

Geert Teerling