Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wandelroute langs de akkers van Oud Reemst toegankelijk gemaakt

23 oktober 2019 | Ramona Fredriks

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid organiseerden boswachters van Natuurmonumenten verschillende activiteiten, zodat mensen met én zonder een beperking samen kunnen genieten van de natuur. Bezoekers van natuurgebied Planken Wambuis gingen op safari met de boswachter en Scoozy; het nieuwe 4-wiel aangedreven alternatief voor de scootmobiel. Bovendien was dinsdagmiddag 8 oktober 2019 de officiële opening van de toegankelijke wandelroute langs de akkers van Oud Reemst, bij Otterlo.

Wandelroute langs de akkers van Oud Reemst bij Ottelo toegankelijk gemaakt

Paralympisch dressuuramazone Rixt van der Horst maakte als eerste een tochtje met een Scoozy over de Akkerroute, bij Otterlo. Het nieuwe familiepad met een lengte van ca. 1 km is nu ook toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Een mooie tocht langs de eeuwenoude akkers met de observatiepost bij de graasweide waar de pony’s en Spaanse Sayaguesa-runderen grazen. Ontdek de wandelroute langs de akkers van Oud Reemst bij Otterlo.

Aanpassingen aan de bestaande wandelroute

De afgelopen tijd is de wandelroute langs de akkers van Oud Reemst beter begaanbaar gemaakt. De gehele route is nu halfverhard en geschikt voor rolstoelen (met hulp), kinderwagens en mensen die voor het wandelen afhankelijk zijn van een stevige en vlakke ondergrond. Aan het begin van het familiepad staat een rolstoelvriendelijke picknickbank en halverwege staat een bankje om uit te rusten of om te genieten van de natuur. Ook biedt de parkeerplaats twee nieuwe gehandicaptenparkeerplaatsen.Project Natuur Voor Iedereen

De wandelroute langs de akkers van Oud Reemst maakt onderdeel uit van het project Natuur Voor Iedereen, waarmee de natuur in Nederland beter toegankelijk wordt gemaakt voor mensen met een beperking. Dankzij de Nationale Postcode Loterij heeft Natuurmonumenten in samenwerking met Groen en Handicap, de Speeltuinbende, HandicapNL, Ieder(In) en het Gehandicapte Kind de mogelijkheid gekregen om werkzaamheden uit te voeren in 40 natuurgebieden verspreid door Nederland.

Ramona Fredriks
Ramona Fredriks