Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Werken aan een natuurlijk en afwisselend Laurabos

21 september 2018 | Yvonne van Moll

Begin oktober start de aannemer met boswerkzaamheden in de Laurabossen bij Weert. Het verwijderen van bestaande bomen en het aanplanten van nieuwe loofbomen is de eerste stap van de gedaanteverandering die Natuurmonumenten beoogt voor de Laurabossen. De komende vijf jaar gaan verschillende maatregelen zorgen voor meer afwisseling in dit bosgebied van het Kempen~Broek.

Wensbeeld voor de Laurabossen

Meer variatie in plaats van strakke ordening

De Laurabossen bestaan uit naaldbomen die zijn aangeplant voor de mijnbouw. Bomen netjes op wallen in een rij. Bedoelt om keurig recht te groeien, geschikt om mijngangen te stutten. Het eentonige bos is voor veel planten- en diersoorten minder aantrekkelijk. Daarom wil Natuurmonumenten meer loofbomen aanplanten, open verbindingen maken en de grondwaterstand herstellen. Dit alles met als doel een afwisselend bos, aantrekkelijk voor flora en fauna en voor de recreanten uit Weert en omstreken.

Bos van de toekomst

Wil je weten hoe Natuurmonumenten het huidige bosbeeld wil veranderen naar een soortenrijk gebied klik dan hier.

 

Yvonne van Moll
logo