Ga direct naar inhoud
Nieuws

Winters Biessumerbos weer mooier gemaakt!

03 december 2023 | Geert Teerling

Ook in een winters Biessumerbos is het heerlijk wandelen en werken. Met een temperatuur net onder nul graden, een zwak zonnetje en wat winterse neerslag op de velden was het afgelopen zaterdag heerlijk om er te wandelen en te werken. Vroeg in de ochtend waren er al sporen van dier en mens te zien. Wandelaars vertelden dat er al reeën en wintergasten zoals koperwieken waren gespot. En de vaste vrijwilligers verzamelden zich rond de werkkar, klaar voor een volgende snoeiochtend.

Winters Biessumerbos

Zoals inmiddels gebruikelijk verzamelden de vrijwilligers van het Biessumerbos zich op de eerste zaterdag van de maand rond 09.00 uur rond de werkkar van Natuurmonumenten. Vandaag was het een beetje Sinterklaas want er werd enthousiast gereageerd op het nieuwe materiaal van snoeischaren en zagen. Een mooi resultaat van afstemmen, regelen en samenwerken tussen coördinator Elle en boswachter Jeroen. Met dit materiaal kunnen de vrijwilligers het Biessumerbos weer een stukje mooier maken.

uitzoeken van een nieuwe snoeischaar

Met het nieuwe materiaal in de hand werd het pad naast het spoor aangepakt, werden omgevallen bomen verwijderd en werden bomen en struiken wat teruggesnoeid zodat het pad weer wat breder werd voor wandelaars en fietsers. Ook het eerste stukje van het fietspad werd zo breder en veiliger gemaakt.

In het nieuwe jaar zullen de vrijwilligers de handen ook weer uit de mouwen steken. Samen maken ze het Biessumerbos weer een stukje mooier.

Wil je de vrijwilligersgroep in het Biessumerbos een handje helpen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. De eerstvolgende werkochtend is op 13 januari van 9-12 uur.

werken aan het fietspad
Geert Teerling