Bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum Veluwezoom

nieuws

Zomer op Veluwezoom

Fotograaf: Laurence DelderfieldBron: Natuurmonumenten

Eindelijk is de zomer daar

Vlinders fladderen en de bijen zijn weer druk in de weer. Komt u ook genieten van de prachtige natuur rondom Bezoekerscentrum Veluwezoom? Er is genoeg te ontdekken.

Kind van OERRR

Iedere dag zijn er leuke natuuractiviteiten voor gezinnen met kinderen. Speurtochten, Verjaardagsfeestje, Buggywandeling en nog veel meer. Bezoekerscentrum Veluwezoom organiseert in juli en augustus OERRR speuren naar Wild *. Vanaf half juli en in de maand augustus kun je iedere maandag- en woensdagavond mee op zoek naar grote wilde dieren en hun sporen.  Of ga met schepnet, loeppotjes en zoekkaarten op zoek naar kikkervisjes en andere waterdiertjes tijdens de activiteit Waterdiertjes zoeken *. Meldt je aan op 30 juli of 13 augustus en ontdek welke waterdiertjes en in Nationaal Park Veluwezoom leven.

Fotograaf: Laurence DelderfieldBron: Natuurmonumenten

Op zoek naar Wild

In Nationaal Park Veluwezoom leven veel grote zoogdieren. Ooit een wild zwijn, edelhert, ree, das of vos in het wild gezien? De boswachter weet de beste plekjes om ze tegen te komen. Wie weet hebben we geluk en zien we één van deze dieren in het echt. We speuren ook naar diersporen, die zijn sowieso te vinden. Met behulp van een batdetector gaan we op zoek gaan naar de verschillende vleermuizen die hier leven. Meldt u aan voor de activiteit Speuren naar wild en ga mee op ontdekkingstocht.

Fotograaf: Gerrit RekersBron: Natuurmonumenten

Bloeiende tuin

Breng ook een bezoek aan de prachtige heemtuim naast die naast het bezoekerscentrum is gelegen. De tuin wordt beheert en onderhouden door het IVN. Elke maandag zijn zij met een grote groep vrijwilligers druk in de weer om de tuin de nodige aandacht te geven. En dat is te zien. Elke zondag is er vanaf 14.00 uur iemand aanwezig om uw vragen te beantwoorden. De tuin is natuurlijk elke dag vrij toegankelijk voor iedereen die wilt komen genieten. Vergeet de vijver niet en spot wellicht de ringslang.

Fotograaf: Eugenie Rutten

Wandel- en fietsroutes

Op Veluwezoom zijn er tal van routes om samen te ontdekken en onderweg gezellig te lunchen of iets te drinken. Er zijn fietsroutes, bomenroutes, de wandelroute Herikhuizen, poëzieroute, NS wandelingen, Sagen- en legendentocht, de altijd prachtige Posbankwandeling en nog meer.

Genoeg te beleven dus op Nationaal Park Veluwezoom. Je kunt voor alles starten bij het bezoekerscentrum Veluwezoom.

* Vergeet niet de kortingscode Jubileum10jaar in te voeren bij het aanmelden van de zomeractiviteiten en ontvang 10% korting op uw kaartjes!

word nu lid