Ga direct naar inhoud
Huisje in de natuur

Overnachten in de natuur: huisjes en kamperen

Vier je vakantie in de rust en ruimte van de natuur. In de gebieden van Natuurmonumenten kun je een vakantiewoning huren of kamperen. Ontdek waar dit kan.

Vakantie in de natuur

Ben je dol op de natuur? Ben je toe aan rust en ruimte? Huur een vakantiewoning of kom kamperen in een van de natuurgebieden die Nederland rijk is. Vier je vakantie in een vroegere boswachterswoning, een kasteel of een fraaie boerderij. Of kom helemaal tot rust in het midden van het bos en ontdek de natuur vanuit je tent.

Bekijk de vakantiewoningenBekijk de campings

Wat anderen zeggen...

Iedere avond reeën in de tuin

Simone P. uit Utrecht over vakantiewoning "Petite Grangette" in het Spanderswoud

"We zijn hier een volle week geweest en het is ons erg goed bevallen. Tegen 8 uur 's avonds altijd 2-3 reeën in het weiland voor het huisje en als je echt stil bent, komen ze verrassend dichtbij. Kortom, genoten van de rust en ruimte die dit huisje biedt en zeker een aanrader!"

Bekijk deze vakantiewoning

Wat wij doen

Buitenleven Vakanties

Samen met LandschappenNL en Staatsbosbeheer verhuurt Natuurmonumenten vakantiewoningen onder de naam Buitenleven Vakanties. De opbrengsten uit Buitenleven Vakanties gaan terug naar de natuur. Zo kunnen we meer en beter de natuur beschermen door nieuwe gebieden aan te kopen en bestaande terreinen te onderhouden. Het aanbod van Buitenleven Vakanties bestaat uit ongeveer 100 woningen. Ruim 20 woningen zijn eigendom van Natuurmonumenten. Dit wordt in de toekomst uitgebreid. Alle woningen hebben hun eigen verhaal. Ze liggen op unieke plekken in de natuur. Kom de vakantiewoningen ontdekken!

Ontdek meer