Ga direct naar inhoud

Boerderij Nijenburg

Op het prachtige Landgoed Nijenburg in Heiloo komen bijzondere natuur en geschiedenis samen. Natuurmonumenten wil Boerderij Nijenburg graag ontwikkelen tot een mooie startplek om het landgoed te ontdekken en te beleven. Het bijzondere erfgoed blijft behouden en de omgeving krijgt een nieuwe impuls.

nijenburg

Over de boerderij

Boerderij Nijenburg is een prachtige monumentale boerderij die onderdeel is van het Landgoed Nijenburg in Heiloo. De boerderij is op kaarten te vinden van midden 18e eeuw. De stal dateert van eind 19e eeuw.  Het is een mooi voorbeeld van een traditionele stolpboerderij en een gemeentelijk monument. Vanaf 2009 is de boerderij niet meer in agrarisch gebruik. In de weilanden rond de boerderij zijn toen wandelpaden aangelegd.

Meer over het landgoed

Herbestemming

Natuurmonumenten wil historische gebouwen in haar eigendom niet leeg laten staan en ze - waar mogelijk - beleefbaar maken voor het publiek. We werken samen met derden, om samen te ontdekken welke kansen en mogelijkheden er zijn voor Boerderij Nijenburg.

Met buren, bewoners uit de omgeving, Vereniging Hendrick de Keyser, gemeente, ondernemers en experts zijn er in het verleden verschillende bijeenkomsten geweest over herbestemming en agrarisch erfgoed. Daar kwamen aansprekende ideeën uit voort. Het advies is om van boerderij Nijenburg een toegankelijke en aansprekende ontmoetings­plek te maken voor bewoners en natuurliefhebbers uit de omgeving. Aan een uitwerking van dit advies en de verschillende ideeën wordt sindsdien gewerkt.

Op de hoogte blijven?

Voor geïnteresseerden en betrokkenen verzendt Natuurmonumenten wanneer er nieuws is een speciale nieuwsmail over de ontwikkeling van Boerderij Nijenburg. Meld je aan voor deze nieuwsmail door een mailtje te sturen naar [email protected]

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid